Šport
48 ogledov

Mezgec deveti pred SP

Luka Mezgec twitter Orica GreenEdge
Slovenski sprinter se je na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom prebil v prvo deseterico.

Slovenski kolesar Luka Mezgec je zadnji preizkus pripravljenosti pred odhodom na svetovno prvenstvo v Dohi opravil v Franciji, kjer je nastopil na 110. izvedbi dirke Pariz-Tours. Po 252,5 km je o zmagovalcu odločil sprint, najmočnejši je bil Kolumbijec Fernando Gaviria, Mezgec pa je v času zmagovalca osvojil deveto mesto.

Ravninske dirke so je sicer udeležila večina sprinterjev, ki potujejo na SP in imajo tam želje po odmevnem rezultatu. Edini Slovenec Mezgec je bil tokrat najboljši član Orice BikeExchange, pa čeprav je v Franciji nastopil tudi mladi avstralski šprinterski up Caleb Ewan, kateremu je v letošnji sezoni Kamničan mentor.

Prvi v cilju je bil na koncu Gaviria (Etixx), drugo mesto je osvojil Francoz Arnaud Demare (FDJ), tretje pa Belgijec Jonas van Genechten (IAM Cycling). Od četrtega do devetega mesta so se zvrstili Italijan Matteo Trentin, Francoz Bryan Coquard, Britanec Mark Cavendish, Francoz Nacer Bouhanni, Belgijec Jens Debusschere in Mezgec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.