Šport
31 ogledov

Mezgec do zmage v sprintu

Luka Mezgec EPA
Slovenski kolesar Luka Mezgec je izvrstno začel dirko po Pekingu. Član ekipe Giant Shimano je v ciljnem sprintu ugnal vse tekmece.

Luka Mezgec je na 167 kilometrov dolgi preizkušnji med Chong Lijem in Zhangjiakoujem v ciljnem sprintu zanesljivo ugnal vse tekmece in dosegel etapno zmago. Drugi je bil Avstralec Caleb Ewan, tretji pa Američan Tyler Farrar.

"Danes sem trpel, saj je bila trasa zelo razgibana, ob tem pa smo precej časa kolesarili na visoki nadmorski višini. Naša ekipa je bila vseeno močna in mi pomagala, ko je bilo hudo. Do zaključnih kilometrov etape me je pripeljala relativno svežega. Res je čudovito spet zmagati tukaj v Pekingu in upamo, da se bo tako nadaljevalo. Težko pa bo braniti majico skupno vodilnega," je po etapi povedal Mezgec. 

Mezgec je na tej dirki, zadnji svetovne serije v sezoni, eno etapno zmago slavil že lani, najboljši je bil v zadnji etapi. V skupni razvrstitvi ima Slovenec štiri sekunde prednosti pred Ewanom. Na dirki slovenske barve zastopa še Jan Polanc (Lampre), ki ga tokrat ni bilo povsem v ospredju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.