Šport
18 ogledov

"Mi gremo na stopničke"

Planica 2016 Saša Despot
Ob 10. uri se bo v dolini pod Poncami začela ekipna tekma, na kateri bodo prvi favoriti Norvežani, a tudi Slovenci, ki so v četrtek in petek dosegli dve zmagi na posamičnih tekmah ter temu dodali drugo in tretje mesto, niso brez možnosti.

Ob obeh najboljših v preteklih dneh, Petru Prevcu in Robertu Kranjcu, ki imata v nedeljo priložnost, da na prvem in drugem mestu zaključita tudi v posebnem seštevku svetovnega pokala v poletih, bosta slovenske barve branila še Jurij Tepeš in Anže Semenič.

Norvežani imajo ob kopici odličnih letalcev največjo težavo v izboru, kdo ne bo smel skakati. Samo na petkovi tekmi so se Johann Andre Forfang, Kenneth Gangnes, Daniel-Andre Tande in Anders Fannemel zavihteli med deseterico, do 15. mesta je njihov uspeh dopolnil Andreas Stjernen. Vseh pet se je v četrtek uvrstilo celo med najboljših 12.

"Za nas bo prvi skakal Jurij Tepeš, nato Anže Semenič, pa Robi Kranjec in Peter Prevc. Favoriti so Norvežani, a tudi mi gremo na stopničke," pred tekmo pravi Janus.

Nastopile bodo še reprezentance Nemčije, Avstrije, Poljske, Japonske, Češke in ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.