Šport
10 ogledov

Miami je Murrayjev

Murray je z zmago v Miamiju postal prvi Britanec, ki mu je uspelo slaviti na JV Žurnal24 main
Britanski tenisač Andy Murray je v finalu mastersa v Miamiju s 6-2 in 7-5 ugnal Srba Novaka Djokovića. Četrti nosilec je tako ugnal tretjega in postal prvi Britanec, ki mu je uspelo slaviti u Key Biscaynu.
 

Slovenki uspešni v kvalifikacijah

Polona Hercog in Maša Zec-Peškirič sta tudi v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev na turnir WTA v Marbelli zmagali. Hercogova je s 6:4 in 7:5 premagala Španko Eloiso Compostiozone Andres, Zec-Peškiričeva pa s 6:1 in 6:1 Argentinko Mario Emilio Salerni.

V malce nepričakovanem finalu med tretjim (Novak Djoković) in četrtim (Andy Murray) nosilcem, ki je nadomestilo že "rezerviran" končni obračun med Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem, je na koncu z borbeno predstavo slavil Škot. Murray je tako postal šele prvi Britanec, ki se je veselil zmage na turnirju v Key Biscaynu. Otočan je izkoristil nervozen začetek Djokovića in mu v prvem setu pobegnil na 4-0 ter ga na koncu dobil z zanesljivih 6-2. Srb je drugi set začel veliko bolje in vodil že s 4-1, a je Murray pokazal pregovorno škotsko trmo in se vrnil v igro. Kljub temu je bilo v drugem setu že 5-2 za Djokovića, Murray pa se je boril na življenje in smrt. Ubranil je nekaj set točk, Djoković pa je v eni izmed odločilnih zgrešil le za nekaj milimetrov, kar je pokazal tudi "hawk eye". Zadnji in odločilni set je Murray na koncu dobil s 7-5. Djokovića so pokopale predvsem neizsiljene napake, ki si jih je nabral kar 43 proti Murrayjevim 19. Kljub zmagi Škot na lestvici ATP še vedno ostaja četrti, "Nole" pa tretji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.