Šport
20 ogledov

Michael Phelps si je dal duška

Michael Phelps je skupaj z drugimi olimpijci gostoval pri Oprah Winfrey. Žurnal24 main
Letošnji osemkratni olimpijski prvak v plavanju Michael Phelps si je po igrah v Pekingu privoščil oddih. Paparaci so ga ujeli med divjo zabavo v enem izmed nočnih lokalov v Las Vegasu.

Najboljši plavalec na svetu Michael Phelps je v teh dneh postal tarča vsiljivih ameriških paparacov, ki ga spremljajo na vsakem koraku. V neki ameriški reviji so objavili fotografije 23-letnika, ki se je odlično zabaval s striptizetami v enem izmed nočnih lokalov v Las Vegasu. Phelps, ki si je po igrah in zgodovinskih osmih zlatih kolajnah, skupno pa kar štirinajstih, privoščil sprostitev, ima do naslednjega pomembnega tekmovanja še dovolj časa. Svetovno prvenstvo v Rimu bo namreč od 18. julija do 2. avgusta, zato se Američan s pripravami na to tekmovanje še ne obremenjuje. Povsem drugače pa je bilo pred Pekingom. Kot je izjavil sam, je v preteklih štirih letih le plaval, jedel in spal in se povsem podredil napornim treningom, najstrožjo obliko treningov pa ima vse od svojega 17. leta.

Po uspehu v Pekingu je Phelps postal velika zvezda v domovini. Mnogi voditelji ga želijo imeti kot gosta v svojih oddajah, izjema ni niti Oprah Winfrey, ki je mladega plavalca povabila v prvo oddajo 23. sezone priljubljenega pogovornega šova. Priljubljenost se lepo pozna tudi na plavalčevem bančnem računu, saj je postal pravi marketinški uspeh. Čeprav plavalci praviloma ne služijo velikanskih vsot denarja in ne živijo luksuznih življenj, kot nekateri drugi športniki, je kanadski strokovnjak za športni marekting Howard Bloom povedal, da ima Phelps brezskrbno prihodnost zagotovljeno. V prihodnosti bo namreč na račun marketinških pravic letno zaslužil 30 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.