Šport
31 ogledov

"Mijović rojen za desnega zunanjega"

Dušan Podpečan je bil soigralec Dejana Mijovića v mladinski ekipi Celja. (Foto: Žurnal24 main
V četrtek zvečer bo RK Sevnica organiziral humanitarno tekmo za svojega bivšega igralca – in našega fotografa – Dejana Mijovića. Na to temo smo poklepetali z Alešem Pajovičem in Dušanom Podpečanom.
Spored dobrodelne prireditve najdete tukajle.

Pomagate lahko tudi vi. Na www.dejanmijovic.com lahko izberete fotografijo, izpolnite obrazec za povpraševanje in nakažete denar (ali prostovoljne prispevke) na račun SI56 61000-1122334482, sklic 10-10-2010.

V četrtek bo v Sevnici potekala dobrodelna tekma, s katero bodo prireditelji skušali zbrati čim več denarja za poškodovanega nekdanjega igralca sevniškega kluba in Celje Pivovarne Laško Dejana Mijovića. Spomin na nekdanjega soigralca v mladinski ekipi Celja je obudil bivši reprezentančni vratar, zdaj pa čuvaj mreže Kopra Dušan Podpečan: "Dejan se nam je priključil v zadnjem letu, morda dveh, mladinskega staža kot obetavni rokometaš iz Sevnice. Nato smo igrali skupaj dve sezoni. Bil je visok in levičar, rojen za desnega zunanjega. Ko se nam je izteklo mladinsko obdobje, smo šli vsak na svojo stran in nisva bila več toliko v stikih." Dejan je kasneje sklenil kariero zaradi poškodbe kolena.

Čeprav nista bila soigralca, bo na dobrodelni tekmi v Sevnici z veseljem zaigral tudi Aleš Pajovič: "Dejana se ne spomnim točno, saj sem nekaj let mlajši. Kljub temu se bom z veseljem odzval povabilu Aleša Sirka, ki me je povabil na tekmo. Radi pomagamo vsakemu, ki potrebuje pomoč, če le lahko. Pogovarjal sem se tudi z rokometnimi prijatelji. Pridemo!"

"Denar potrebujem za zdravljenje v Luzernu, kjer je, tako vsaj pravijo, ena izmed treh najboljših rehabilitacijskih klinik v Evropi. Je izjemno draga, saj stane 600 evrov na dan," pa je razloge, zakaj denar nujno potrebuje, pojasnil sam Mijović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.