Šport
25 ogledov

Mikael Johansson povozil konkurenco

Mikael Johansson je povozil konkurenco. (Foto: poker.se) Žurnal24 main
Na turnirju Everest Poker European Cup je prejšnji konec tedna nastopilo 186 igralcev. Najbolje se je na koncu odrezal Šved Mikael Johansson, ki je za zmago v žep pospravil 21 tisoč evrov.

Z manjšo zamudo vam prinašamo poročilo s turnirja Everest Poker European Cup, ki se je prejšnji konec tedna odvijal v letovišču Baobab na Kanarskih otokih. Prav vsi od 186 igralcev, ki so nastopili na turnirju, se je tja uvrstilo popolnoma zastonj prek spletnih kvalifikacij, najbolje pa se je v Španiji na koncu odrezal Šved Johansson, ki je za zmago, v žep pospravil 21.000 €.

Na finalni mizi turnirja je sicer nastopilo 9 igralcev, prvi med njimi, Danec Mortan Jensen, pa se je moral posloviti že po slabih 20 minutah igre, potem ko se je s Q-J zaletel v kasnejšega zmagovalca Johanssona, ki je v rokah držal K-Q. Skupne karte Dancu niso bile naklonjene in tako se je ta moral na koncu zadovoljiti z osvojenim 9. mestom in 2.000 € nagrade.

Skoraj eno uro kasneje, je odletel Nemec Benjamin Rehm, za katerega je bil prav tako usoden Šved Johansson. Rehm je v svoji zadnji igri vse upe polagal na K-J, a naletel na »vročega« Šveda z A-9 in turnirja je bilo tudi zanj prehitro konec (8. mesto – 3.000€).

Na 7. mestu (4.000€) je turnir končal Portugalec Nuno Santos, ki se je s {Q-Spades}{5-Spades} zaletel naravnost v ase, ki jih je v rokah držal Šved Johansson in rešitve tudi zanj ni bilo več. S to zmago je Šved svoje vodstvo le še povečal in potem ko se je poslovil Santos, je imel Šved pred seboj kar 1,1 milijona žetonov, od skupno 1,8 milijona žetonov v igri.

Belgijec Egi Adriaans, ki se je prej nekajkrat srečno izvlekel, je turnir končal na 6. mestu (5.000€), potem ko se je nesrečno zapletel s Špancem Jesusom Perezom.

V zanimivem plesu sta se nato 2 igri zapored zavrtela vodilni Johansson in pa Švicar Gael Seydoux. Slednji je najprej z A-9 premagal Švedov par kraljic, potem ko je na turnu ujel svojo rešilno karto, a vse žetone, ki jih je dobil od nasprotnika, temu z obrestmi vrnil že v naslednji igri, ko sta na flopu J-8-4 oba igralca ujela po 1 par – Šved par janezov, Švicar pa par štiric in na koncu je moral tudi Gael položiti svoje orožje, pred kasnejšim prvakom iz Skandinavije (5. mesto – 5.000€).

Španec Jesus Perez je dobre pol ure kasneje postal žrtev hitro naraščajočih slepih stav, saj je na koncu zarinil z 8-3, a kot številni pred njim, naletel na Šveda Mikaela Johanssona z A-Q in tudi zanj je bilo sanj o zmagi, kaj hitro konec. Šved je že na flopu namreč ujel par kraljic in tudi Perezu ni preostalo drugega, kot da zapusti svoje mesto in se prestavi med gledalce (4. mesto – 9.000€).

Na tretjem mestu je na koncu turnir končal Madžar Tamas Csibri (12.000€), za katerega je bil, verjeli ali ne, usoden Šved Johansson, čigar par osmic je zdržal do konca in tako sta se v heads-up del turnirja uvrstila Šved Johansson in pa Belgijec Pierre Canart.

Pred zadnjim dejanjem turnirja, sta si igralca privoščila kratek odmor v katerem so odgovorni prešteli žetone vsakega od igralcev in ugotovili, da ima Šved pred seboj skoraj 1,5 milijona žetonov, medtem ko jih je imel Belgijec le nekaj več kot 300.000!

Vsi smo tako pričakovali hiter razplet dvoboja , Johansson in Canart pa nas nista razočarala, saj sta se udarila že kar v prvi igri, ko je Belgijec zarinil z {A-Spades}{9-Hearts}, Šved pa je njegovo stavo izenačil s {K-Diamonds}{8-Clubs}. Johansson se je tokrat prvič znašel v resnih škripcih, a so mu tokrat na pomoč priskočile skupne karte {4-Diamonds}{6-Spades}{7-Clubs}{K-Hearts}{8-Hearts}, ki so mu podarile kar 2 para, ki sta na koncu zadoščala za skupno zmago.

Belgijec Canart se je moral na koncu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 16.000€ nagrade, medtem ko sta naslov najboljšega in ček za kar 21.000€, končala v rokah Šveda Mikaela Johanssona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.