Šport
23 ogledov

Mike Matusow "eksplodiral"

Matusow je gotovo najmanj sramežljiva osebnost v svetu pokra. (Foto: Pokernews.c Žurnal24 main
Mike Matusow - The Mouth je zagotovo svojevrstna pojava v svetu pokra. Ima kar 7,4 milijona dolarjev v denarnih nagradah, ki jih je dosegel v svoji bogati karieri. Osvojil je tudi tri zlate WSOP-zapestnice.
Igral sem super turbo turnir in igralec je višal, jaz pa sem s 77 spravil v igro vse svoje žetone. Nato pa mi je igralec v chat napisal, da ponavadi tega ne bi klical, vendar je slišal govoriti, da jaz nikoli nimam sreče, in me je poklical v zadnji sekundi. Potem pa je ta izmeček pokazal AA!!!
Mike Matusow

Kljub nespornemu talentu pa ima Mike v pokru pogosto slabe dneve. Največkrat za njimi stoji tilt. Takrat je Mike v le nekaj minutah sposoben izgubiti ves denar, ki ga ima. To se mu zgodi celo tako pogosto, da so to poimenovali kar s frazo "Mike Matusow Meltdown", ki je postala del slenga igralcev pokra.

Član ekipe profesionalcev Full Tilt Poker je tako nazadnje padel v tilt, ko je igral Super-Turbo Sit & Go s prijavnino 1.000 $ na strani Full Tilt Poker proti profesionalnemu igralcu z imenom Scoss. Mike je vse o dogajanju objavil tudi na Twitterju.

Očitno se je incident zgodil, ker je nasprotnik želel sprovocirati Mika, ko je namerno zavlačeval z igro v situaciji, ko je bilo jasno, kaj bo naredil (tako imenovani slowroll). Mike je zapisal: "Igral sem super turbo turnir in igralec je višal, jaz pa sem s 77 spravil v igro vse svoje žetone. Nato pa mi je igralec v chat napisal, da ponavadi tega ne bi klical, vendar je slišal govoriti, da jaz nikoli nimam sreče, in me je poklical v zadnji sekundi. Potem pa je ta izmeček pokazal AA!!!"

Čeprav se je s tem, da je enega izmed najpogostejših obiskovalcev na strani ozmerjal z izmečkom, Mike odzval nekoliko preostro, ga je treba tudi razumeti. Podobno bi se verjetno počutila večina izmed nas, po tem ko bi nas nekdo na tako neetičen način zavajal.

Slowroll velja za eno izmed najmanj zaželenih obnašanj za poker mizo in ga nihče ne tolerira. Z namernim zavlačevanjem dobi nasprotnik občutek, da mu bo mogoče uspelo zmagati igro, in je tako še bolj razočaran, ko mu to ne uspe. Taka poteza zato tudi marsikoga precej razjezi, kar lahko vpliva na njegovo igro v prihodnjih partijah.

Če je bil namen igralca Scoss, da sprovocira Mika, mu je očitno to res uspelo. Scoss je tako zmagal vse tri 1.000 $ HU dvoboje, ki sta jih odigrala, Mike pa je na koncu večera imel za 6.110 $ minusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.