Šport
8 ogledov

Miklavž ni obdaril Kopitarja

Miklavžev večer ni bil po okusu Kopitarja. (AFP) Žurnal24 main
Edini Slovenec v severnoameriški ligi NHL Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings vknjižil poraz po podaljških proti ekipi St. Louis Blues. Hrušičan je pri golu sodeloval s podajo.

Anže Kopitar tako nadaljuje sušno obdobje brez gola, ki ga je nazadnje zabil 9. novembra v Chicagu, zapovrh pa je zastreljal še kazenski strel, ki bi Kraljem morebiti lahko zagotovil zmago po podaljških, ter stoodstotno priložnost v podaljšku. "Kopitar ukrade plošček, se znajde sam pred vrati in ga izgubi, to ni v njegovem slogu," je Kopijevo priložnost v podaljšku komentiral gostujoči trener Terry Murray, ki je imel srečo tudi pri kazenskem strelu Kopitarja, ki bi skoraj premagal vratarja Chrisa Masona, a je ta pokril plošček s telesom in ga izbil še preden je prešel golovo črto. Kljub  dvanajst tekem trajajoči strelski krizi je Hrušičan vendarle vknjižil točko, potem ko je s podajo sodeloval pri golu.

V Kopitarjevi zahodni konferenci je bil uspešen tudi Chicago, vodilna ekipa centralne skupine, ki je v Pittsburghu po podaljšku premagal vodilno ekipo vzhoda. Strelec gola v dodatnem času in junak tekme je bil Kris Versteeg, ki je prekinil niz petih zaporednih zmag Pingvinov na domačem ledu. Že v rednem delu so bili bližje zmagi gostje, potem ko jih je v prvem delu v vodstvo popeljal prav nekdanji igralec Pittsburgha Marian Hossa, gostiteljem, ki so igrali brez Sidneyja Crosbyja, pa je podaljšek šele 90 sekund pred koncem zagotovil Jordan Staal.

Vodstvo na zahodu je po porazu Pittsburgha prevzel Washington, ki je z 8:2 zmagal v Philadelphii. Gostiteljem, ki jim gre v zadnjem obdobju slabo, ni pomagala niti petkova menjava trenerja, toliko bolj razpoloženi pa so bili gostje, pri katerih sta po dva gola dosegla Tomas Fleischmann in Mike Green, gol in kar štiri podaje pa je v statistiko vpisal Nicklas Backström.

Do menjave pa je prišlo tudi na vrhu severovzhodne skupine. Tam je zdaj Boston, ki je s 7:2 ugnal Toronto, doslej vodilni Buffalo pa je z 1:2 izgubil doma proti moštvu New York Rangers. Glavni junak v ekipi New Yorka je bil vratar Henrik Lundquist, ki je skupaj zbral kar 38 obramb, samo v zadnji tretjini 18 in šele 58 sekund pred koncem ga je premagal Jason Pominville. Zmaga Bostona nikoli ni bila vprašljiva, saj so gostitelji vodili že s 7:0, preden so gostje prvič zadeli. Marc Savard je na tekmi dosegel kar tri gole.

Izidi:
Carolina Hurricanes : Vancouver Canucks  5:3
Dallas Stars : Edmonton Oilers  2:3 //po kazenskih strelih

Los Angeles Kings : St. Louis Blues  4:5 //po kazenskih strelih

Philadelphia Flyers : Washington Capitals  2:8

New Jersey Devils : Detroit Red Wings 4:3 //po kazenskih strelih

Florida Panthers : Atlanta Thrashers  1:2 //po kazenskih strelih

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 7:2

Columbus Blue Jackets : Colorado Avalanche 2:3
Buffalo Sabres : New York Rangers 1:2

Tampa Bay Lightning : New York Islanders  4:0
Pittsburgh Penguins : Chicago Blackhawks  1:2 //po podaljšku
Nashville Predators : Minnesota Wild     3:5

San Jose Sharks : Calgary Flames  1:2
Phoenix Coyotes : Ottawa Senators 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.