Šport
19 ogledov

Miller 1, Kopitar 1: vratar ZDA že ogret za Soči

Kopitar Richards Doughty Muzzin Toffoli Los Angeles Kings Buffalo Sabres NHL Reuters
Los Angeles Kings so po tekmah v domači dvorani Staples Center niz gostovanj začeli s porazom pri Buffalo Sabres po kazenskih strelih (2:3). Anže Kopitar brez točke.

Ryan Miller je v vratih Buffalo Sabres ustavil kar 43 strelov Los Angeles Kings, ki so ekipo iz zvezne države New York pred dnevi zanesljivo odpravili v Staples Centru (2:0), tudi tokrat pa so že v drugi minuti povedli z golom Justina Williamsa.

Buffalo je izenačil v drugi tretjini, ko je bil uspešen Cody Hodgson. V zadnji tretjini se je Hodgson znova vpisal med strelce za vodstvo domačih z 2:1, ko je zadel ob številčni premoči na ledu. Nekaj več kot tri minute pred koncem je Dwight King izenačil na 2:2 in izsilil podaljšek. Pri kazenskih strelih pa so bili natančnejši hokejisti Buffala.

Ris izgubil tokratni dvoboj pred Sočijem

Anže Kopitar je proti vratom sprožil štiri strele, a se v statistiko ni vpisal s kakšno novo točko (ima jih 17). Buffalo se je z zmago rešil neslavnega rekorda lige NHL, najslabšega starta sezone v zgodovini, saj je bila to šele njihova prva zmaga v domači dvorani.

Blestel je prav Miller, najkoristnejši igralec zadnjih olimpijskih iger v Vancouvru, ki je dobil neposredni dvoboj s tekmecem za mesto v vratih ameriške reprezentance Jonathanom Quickom. Miller bi kaj lahko stal nasproti risom na tekmi v Šajba Areni v Sočiju. Quick je tekmo dobro minuto pred koncem podaljška za nameček zapustil s poškodbo.

"Prav na tej tekmi dozoreli kot moštvo"

Za zadnje sekunde in kazenske strele ga je nadomestil Ben Scrivens, ki ni zmogel preprečiti poraza. Več informacij o Quickovi poškodbi takoj po tekmi ni bilo na voljo. Los Angeles je še petič v sezoni tekmo pripeljal do kazenskih strelov, prvič se je zgodilo, da kralji niso bili uspešni izvajalci kazenskih strelov. Tokrat je kralje dobro zaustavil vratar Buffala Miller. Kalifornijci so sicer ves čas poskušali spremeniti izid, razmerje v strelih je bilo kar 45:17 v korist moštva iz mesta angelov, a je bil Miller tokrat zanesljivejši.

"Vsekakor je zelo lepo zmagati. Še zlasti je lepo, ko zmagaš doma, to zmago smo res potrebovali. Očitno smo prav na tej tekmi dozoreli kot moštvo, saj so prav vsi dojeli, kaj moramo narediti tudi takrat, ko ne gre povsem po načrtih, in tekmo pripeljati do zmage," je bil zadovoljen Miller, ameriški reprezentančni vratar, ki je bil na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010 razglašen za "MVP-ja".

Stamkos uspešno operiran

V noči na sredo je bilo odigranih 11 tekem, kar šest se jih ni končalo po rednem delu, v treh je bil zmagovalec dvoboja odločen s podaljškom, tri tekme pa je odločila šele loterija kazenskih strelov. Philadelphia Flyers so s kar 5:0 premagali Ottawa Senators, vodilno moštvo zahodne konference in lige Anaheim Ducks je doživelo poraz v gosteh pri Florida Panthers z 2:3.

Moštvo Tampa Bay Lightning je z 2:1 po kazenskih strelih ugnalo Montreal Canadiens. V vrsti vodilnega moštva vzhodne konference iz Tampe ni bilo 23-letnega Kanadčana Stevena Stamkosa, ki so mu v torek uspešno operirali desno nogo, slednjo si je zlomil na ponedeljkovi tekmi z Boston Bruins. Stamkos je s 14 goli vodilni strelec lige NHL. Moštvo sicer še ni sporočilo, koliko časa bo hokejist odsoten in ali bo že pripravljen za nastop za izbrano vrsto Kanade na februarskih olimpijskih igrah.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Los Angeles Kings 3:2**
New York Islanders : Nashville Predators 3:1
New York Rangers : New Jersey Devils 2:3
Washington Capitals : Columbus Blue Jacket 4:3*
Carolina Hurricanes : Colorado Avalanche 2:1
Montreal Canadiens : Tampa Bay Lightning 1:2**
Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 0:5
Detroit Red Wings : Winnipeg Jets 2:3**
Florida Panthers : Anaheim Ducks 3:2
St. Louis Blues : Phoenix Coyotes 2:3*
Calgary Flames : San Jose Sharks 2:3*
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.