Šport
14 ogledov

Minimalen poraz Gorenja ohranja upanje

Datukašvili je bil pred sezono vprašljiv, saj se ni vedelo, ali bo zaigral za Go Žurnal24 main
Na prvi finalni tekmi pokala EHF so rokometaši Gorenja doma proti Gummersbachu izgubili z 28:29 in na povratno tekmo, ki bo prvega junija, lahko oddidejo optimistični.
 
 

Na naslednjo tekmo odhajamo z optimizmom, saj smo dokazali, da se lahko kosamo z nemškim velikanom.

vica Obrvan

 
Moštvo Gorenja je ob 50-letnici kluba dočakalo veliki trenutek, uvrstitev v svoj prvi evropski finale. Prvo tekmo finala pokala EHF so dobili rokometaši nemškega Gummersbacha. V Rdeči dvorani v Velenju so pred 3.000 gledalci domače Gorenje premagali z 29:28. Gostje, ki so pred dvobojem veljali za favorite, so bolje začeli, domači pa so ves čas lovili priključek. Pri domačih je bil z 11 zadetki najboljši Adnan Harmandić, pri gostih pa nekdaji Velenjčan Momir Ilić z devetimi.

Gummersbach je srečanje začel bolje in v sedmi minuti povedel z dvema goloma prednosti (3:1). Igra Gorenja je bila v prvem polčasu nepovezana, predvsem pa so preveč grešili (kar 22 zgrešenih strelov) in tako so po prvih 30 minutah zaostajali z 11:13. V drugem delu igre so domači držali ravnotežje (zrešili so le enajstkrat, a jim kljub nekaj naletom nikakor ni uspelo priti do zaostanka manjšega od dveh zadetkov. V zadnji sekundi je za končnih 28:29 zadel Harmandić in tako na povratno tekmo Velenjčani vendarle odhajajo le z golom zaostanka. Povratna tekma bo v Kölnu na sporedu v ponedeljek, prvega junija ob 18.30.

Ivica Obrvan, trener Gorenja: "Danes smo odigrali dobro tekmo, žal smo naredili preveč tehničnih napak in nismo znali zaustaviti krožnih napadlcev Gummersbacha. Če bi to spremenili, bi lahko zmagali. Na naslednjo tekmo odhajamo z optimizmom, saj smo dokazali, da se lahko kosamo z nemškim velikanom."

Adnan Harmandić, najboljši strelec: "Ne glede nato, da je bilo zelo vroče, smo odigrali dobro v obrambi, v napadu pa smo zgrešili preveč 100-odstotnih priložnosti. To bo treba popraviti, če želimo naslov."

Sead Hasanefendić, trener Gummersbacha: "Gorenje je odlična ekipa. Ni čudno, da vodi v slovenskem prvenstvu. Nekaj sodniških odločitev je bilo na robu legalnost, ampak vseeno: prišli smo po zmago, zmagali smo in zato sem zadovoljen."

Drago Vuković, rokometaš Gummersbacha: "S svojo igro nisem zadovoljen, sem pa zadovoljen z zmago svoje kipe. Na povratni tekmi smo favorit in želim si, da bi mi osvojili naslov v pokalu EHF, Gorenje pa v slovenskem prvenstvu."

Prva tekme finala pokala EHF:

Gorenje Velenje : Gummersbach 28:29 (11:13)
Harmandić 11, Štefanič 4; Ilić 8, Wagner 6
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.