Šport
7 ogledov

Minimalna, a velika zmaga Silverhawksov

Silverhawksi (modri) so na igrišču v Medvodah ugnali Monarchse (beli). Žurnal24 main
Ljubljanski Silverhawksi so v srednje evropski ligi ameriškega nogometa CEFL drugič zmagali. Na igrišču v Medvodah so v deževnem vremenu premagali moštvo Bratislava Monarchs.
 

Preostale tekme Silverhawksov

Ljubljana Silverhawks : Budimpešta Cowboys (21.9.)
CNC Gladiators : Ljubljana Silverhawks (27.9.)

Ljubljanski Silverhawksi so v prvem kolu jesenskega dela srednje evropske lige v ameriškem nogometu ( CEFL ) na igrišču v Medvodah pričakali moštvo Bratislava Monarchs iz Slovaške. V napeti tekmi, kjer sta največ pokazali predvsem obrambi enih in drugih, so slavili Silverhawksi z izidom 6:0. V tekmo so bolje krenili Silverhawksi, ki so imeli že v prvi in drugi četrtini nekaj priložnosti za touchdown, ki pa jih na žalost številnih gledalcev, kljub slabem vremenu se jih je zbralo okoli 200, niso izkoristili. V tretji četrtini pa je Silverhawksom le uspelo kronati odlično igro. Po dobri akciji so dosegli touchdown in si s tem nabrali šest točk prednosti, ki so jih zadržali do konca tekme. V zadnji četrtini je sledil pritisk Monarchsov, ki pa so ga ljubljanski igralci ob glasnem spodbujanju s tribun odbili in s tem v osmem kolu zabeležili drugo zmago.

Ljubljanski Silverhawksi so odbili vse nalete bratislavskih Monarchsov. © Jan Pirnat

 

 
 

Fenomenalno, sem neverjetno zadovoljen, da toliko ljudi pride kljub dežju navijat. Nad odzivom gledalcev sem presrečen. Še enkrat se zahvaljujem vsem gledalcem in upam, da jih bo na naslednji tekmi še več.

Uroš Valant

 
Silverhawksi, ki so se z zmago Monarchsom oddolžili za poraz na Slovaškem, bodo po koncu sezone z vodstvom lige podpisali novo triletno pogodbo o sodelovanju. Letos pa kljub zmagi nimajo več možnosti za napredovanje v končnico. Trenutno so v severni diviziji na tretjem mestu. Trener Uroš Valant je po tekmi za spletni zurnal24.si povedal: "Tekmo smo dobili z minimalnim izidom 6:0. Kljub temu pa bi lahko dosegli še najmanj tri touchdowne, saj smo v fazi napada izgubili preveliko število žog. Igra v obrambi pa je bila odlična, nasprotnike smo zadržali na ničli in mislim, da to pove vse. Malo pa nas je zaskrbelo, ko so nas Monarchsi v predzadnjem napadu stisnili v obrambo, a smo vzdržali in odbili še zadnji poskus nasprotnikov." Tudi igralec Silverhawksov Primož Bajec je bil po tekmi odlično razpoložen: "Veseli smo zmage. Bil je že čas, da se nam obrestuje trdo delo na treningih. Naslednji teden gremo na novo zmago." Silverhawksi bodo naslednjo tekmo odigrali 21. septembra na igrišču v Medvodah . Pomerili se bodo s kavboji iz Budimpešte. Ob podobno borbeni igri pa si zaslužijo še večje podpore s tribun in vabijo vse, da se udeležijo naslednje tekme.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.