Šport
65 ogledov

Minister mora umakniti pralni stroj

pretnar erjavec Žurnal24 main
Nekdanji vrhunski alpski smučarki Špeli Pretnar je uspelo s tožbo proti zunanjemu ministru Karlu Erjavcu, njegovi hčeri in njenemu partnerju zaradi motenja posesti.

Ljubljansko okrajno sodišče je sosedom naložilo, da s skupnega hodnika umaknejo moteča pralni stroj in garderobno omaro, ki stojita nasproti vhoda v stanovanje Pretnarjeve.

Kot je v današnji tiskani izdaji poročal časnik Delo, Erjavčevi lahko v skupnem hodniku pustijo grelnik za vodo, saj je bil v hodniku postavljen, še preden se je v stanovanje vselila Pretnarjeva.

Odvetnik ministra Erjavca Ivan Makuc je za Delo povedal, da je bila odločitev sodišča v določenem delu za Erjavca neugodna in da se bodo po podrobnejšem pregledu sodbe nanjo tudi pritožili.

Spor med Pretnarjevo in njenima sosedoma Erjavčevo hčerjo in partnerjem poteka že vse od leta 2013. Vsi živijo v večstanovanjski hiši starejše gradnje v starem delu Ljubljane, nekdanja vrhunska smučarka pa si sosedoma pred vhodom v stanovanje deli hodnik.

Pretnarjeva se je za tožbo odločila potem, ko sosedje niso uslišali njene prošnje, da zanjo moteče stvari umaknejo izpred njenega vhoda. Pralni stroj sta soseda postavila ravno nasproti vhodnih vrat v njeno stanovanje, s čimer sta ji precej otežila vstop v stanovanje, stroj pa ob delovanju povzroča čezmeren hrup in vibracije.

Zunanji minister Erjavec, predsednik parlamentarne stranke Demokratične stranke upokojencev, je sicer proti Pretnarjevi na ljubljanskem okrožnem sodišču vložil proti-tožbo zaradi vznemirjanja lastninske pravice z odškodninskim zahtevkom v višini 21.000 evrov.

Erjavec je prepričan, da šest kvadratnih metrov velik hodnik pravzaprav ni hodnik, temveč gre za predsobo njegovega stanovanja, kar pomeni, da ga Pretnarjeva nima pravice uporabljati, četudi je to edina pot v njeno stanovanje, še poroča Delo. Kar pomeni, da bi si Pretnarjeva, ki živi v 1. nadstropju, morala urediti drug vhod ter dograditi stopnice iz notranjega atrija. Gre sicer za spomeniško zaščiteno stavbo, v katero so kakršnikoli gradbeni posegi prepovedani, še dodaja Delo.

Komentarjev 12
 • Avatar praufo
  praufo 16:12 04.junij 2015.

  ... in se ma za frajerja

 • kapibara 15:00 04.junij 2015.

  Edina stvar, ki jo obvlada v življenju, je ta : da ima za družbo blondinko, s katero hodi na Ćevape v Sarajevo 84, na vrhu Nazorjeve....

 • slajan 13:33 04.junij 2015.

  Večji problem kot da je pogorel proti Špeli Pretnar je, da izgublja tudi proti Vesni Pusić!