Šport
5 ogledov

Ministrova popotnica za uspešno SP

Kauzer, Kragljeva, Meglič in preostali slovenski tacenski aduti. (Foto: Anže Pet Žurnal24 main
350 tekmovalcev iz 49 držav se bo do nedelje potegovalo za kolajne na SP v slalomu v Tacnu. Nekaj kolajn bo gotovo ostalo doma. Slovenskim kajakašem in kanuistom je srečno zaželel minister Igor Lukšić.

Dan pred začetkom SP v slalomu na divjih vodah (otvoritev bo v torek zvečer na Prešernovem trgu) je vse dobro slovenskim tekmovalcem zaželel minister Igor Lukšič in dobitnikom kolajn z letošnjega EP podelil denarne nagrade. "V vodstvu reprezentance so že nekaj govorili o motivaciji, no, mi smo s temi nagradami poskrbeli za še malo večjo. Nagrade za SP so namreč še višje kot za EP," je malce v šali dejal Lukšič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

SP v slalomu je mnogo večji dogodek, kot si morda mislite. V Tacnu je prek 350 tekmovalcev iz 49 držav. Akreditiranih je prek 100 novinarjev iz vsega sveta. Tribune sprejmejo prek 3000 navijačev (v sredo in četrtek bodo namenjene otrokom). Vstopnice za prve tri tekmovalne dneve so po pet evrov, za soboto in nedeljo pa 10. Proga je dobro pripravljena. Edino, kar kazi imidž, so spremljevalni objekti in težava s parkiranjem, a dokler je neurejeno lastništvo okoliških zemljišč, organizator pač ne more storiti veliko. Navijačem svetujemo, naj v Tacen pridejo z avtobusom. "Upamo, da bo to prvenstvo dalo zagon za rešitev zemljiških, lastniških oziroma denacionalizacijskih zadev, da bi lahko nato zgradili tak kajakaški center, kot si ga zaslužimo. Zdaj so objekti slabi, vse smo postavili le začasno. Veliko smo vložili v osnovna dela, prenovili električno napeljavo in ob tem naredili nov razvod, olepšali smo okolico ... Toda želja je zgraditi center, ki bo ponos Ljubljane in Slovenije," je povedal predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc. "Imamo še eno nadželjo. Da bi nam vreme služilo. Upam, da bomo uslišani in da se bomo na koncu vsi veselili."

O ciljih, progi in vzdušju pred SP v Tacnu smo se pogovarjali s Kauzerjem, Kragljevo in Megličem. V naslednjih dneh na zurnal24.si preberite intervjuje z njimi.

Organizatorji danes upajo na lepo vreme, vse ostalo so že postorili. "Najlepša nagrada za dobro organizirano SP bodo odlični rezultati," je povedal direktor slovenske reprezentance Andrej Jelenc. Glavna slovenska orožja bodo dobitniki kolajn z letošnjega EP: zlati kajakaš Peter Kauzer, srebrni kajakaš Jure Meglič, bronasta kajakšica Urša Kragelj in kajakaška ekipa (ob Kauzerju in Megliču še Dejan Kralj). "Glavni cilj je uživati na progi, odpeljati, kot znam, potem pa je lahko dosegljiva tudi zlata kolajna," pove Kauzer, ki zadnji dve leti poraza tako rekoč ne pozna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.