Šport
9 ogledov

Mirza Begić: Marc Gasol ni takšen bavbav

Mirza Begić
1/3
Saša Despot
Slovenski centri so imeli sinoči na tekmi proti Španiji (78:69) ogromno dela proti izjemnemu Marcu Gasolu. Svoj delež k pomembni zmagi je s šestimi točkami in petimi skoki prispeval tudi Mirza Begić.

Kakšni so prvi vtisi po tej spektakularni predstavi proti Španiji?
Še vedno sem pod adrenalinom. Dosegli smo zelo lepo zmago. Igrali smo proti ekipi, ki je dvakrat močnejša kot Češka. Nismo dali 120 odstotkov, temveč 200 odstotkov. Tako v obrambi kot v napadu smo dali resnično vse od sebe, kar nam je prineslo to veliko slavje.

Vam je med glavnim odmorom selektor Maljković dal kakšne posebne napotke?
Božo nam je rekel, naj se umirimo in naj igramo našo igro. Nismo spreminjali veliko v taktični pripravi. Najpomembneje je bilo, da vse naše naloge oddelamo maksimalno.

Pod košem vas je čakal Marc Gasol. Je bilo veliko ruvanja?
Težko je igrati proti tako kakovostnemu in močnemu centru. Vsi skupaj smo si pomagali, na koncu pa se je izkazalo, da Marc Gasol vendarle ni neki bavbav.

Do zmage so vam pomagali tudi navijači. Kako ste se počutili ob takšni podpori?
Vzdušje je bilo resnično vrhunsko, veliko boljše kot na prvi tekmi. Tudi navijači so prispevali ogromen delež k naši zmagi. Nekajkrat so se razburili zaradi sodniških odločitev, sam pa dela sodnikov ne bi komentiral. Prost dan moramo izkoristiti za počitek in temeljito pripravo na Gruzijce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.