Šport
20 ogledov

"Mirza je najbolj zabaven človek"

mirza begić Saša Despot
Američan v hrvaškem dresu Dontaye Draper si je v minuli sezoni delil slačilnico madridskega Reala z Mirzo Begićem. Nekdanja klubska soigralca se bosta danes srečala na celjskem parketu.

"Ne moremo se izogniti nihanjem. Takšna je pač košarka," je včerajšnjo predstavo, ki je Hrvaški prinesla zmago proti Poljski, pokomentiral Dontaye Draper in misli hitro preusmeril proti današnjemu sosedskemu derbiju: "Proti Slovencem bo potrebno garati vseh 40 minut. Vemo, da gre za odlično ekipo, ki ima visoke ambicije. Dvorana bo nedvomno polna, kar bo tudi nam dalo dodatno motivacijo. Obe moštvi se borita za napredovanje v drugi krog, kar bo poskrbelo za dodatno zanimivost."

Draper in Begić velika prijatelja

Drevi mu bo nasproti stal tudi Mirza Begić, s katerim sta v minuli sezoni nosila dres kraljevega kluba iz Madrida: "Mirza je najbolj zabaven človek na svetu. Sva odlična prijatelja. Veliko sva se družila v prostem času, vendar se o tem evropskem prvenstvu nisva veliko pogovarjala, saj nisem bil prepričan, če bom nastopil. "

Pomembne le zmage

Na tribunah celjske dvorane smo lahko v minulih dneh opazili tudi nekdanjega hrvaškega reprezentanta in aktualnega športnega direktorja zagrebške Cedevite, Mateja Mamića. V kratki izjavi za Žurnal je takole pokomentiral dosedanje predstave hrvaške izbrane vrste: "Z zmago proti Poljski se je stanje normaliziralo. Najbolj pomembni sta ti dve zmagi. Proti Španiji pristop ni bil pravi, zmaga proti Gruziji pa nam je dala dodaten zagon. Proti Slovencem, ki upajo na medaljo, nam zagotovo ne bo lahko."

Z Maljkovićem do vrha?

Nekaj besed je namenil tudi slovenskemu selektorju Božidarju Maljkoviću, s katerim sta uvodni del minule sezone sodelovala na klubskem nivoju: "Gledal sem le tekmo proti Španiji, vendar lahko rečem, da Božo odlično vodi to reprezentanco. Slovenijo lahko popelje do vrha."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.