Šport
63 ogledov

Miška je že letela po zraku

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Preberite si intervju z Miho Remicem, ki je v svetu pokra znan kot prvi Slovenec, ki je uspel priti na finalno mizo turnirja serije WSOP.

Sami se spomnimo, kako smo to spremljali zgolj preko live reporta. Takrat smo spoznali, kako težko je bilo našim staršem, ko so morali pomembne športne prenose poslušati po radiu, ker še ni bilo televizij. Drugače pa je Miha Remic tudi eden prvih v Sloveniji, ki se je resno posvetil igri omaha, v kateri vidi prihodnost pokra.

Kdaj ste se spoznali s pokrom in kdo vas je navdušil?

S pokrom sem se spoznal pred štirimi leti; navdušil sem se sam, ker imam rad igre s kartami. No Limit Texas Hold'em poker sem odkril na internetu. Omaho pa sem začel igrati pred dvema letoma in od tedaj naprej je moj najljubši način igranja pokra.

Znani ste po tem, da zmeraj igrate resno in na zmago. Čeprav zgolj prelagamo žetončke ob kakem pivu ali dveh, ste vi ponavadi tisti, ki igra najbolj zavzeto. Odkod vam ta tekmovalnost? Ste že prej tekmovali, se ukvarjali s športom, igrali računalniške igre ali igre s kartami?

Deset let sem treniral hokej pri klubu Olimpija, kasneje pa sem bil tudi trener tenisa. V osnovni šoli sem obiskoval šahovski klub, preigral sem veliko iger s kartami (remi, tarok) in veliko miselnih iger (Naseljenci otoka Catan) ter seveda imel obdobje igranja računalniških iger.

Kakšno je vaše mnenje o razvoju pokra v Sloveniji in kakšno o ostalih slovenskih igralcih?

Poker v Sloveniji se razvija z veliko hitrostjo in seveda se veča baza dobrih slovenskih igralcev, kar potrjuje veliko dobrih rezultatov na turnirjih. Tako na spletu kot tudi v živi igri. Seveda ne morem mimo slovenskih igralcev pokra, ki igrajo denarne igre. Tudi ti so zelo uspešni.

Kakšno je vaše mnenje o ponudbi živih iger v Sloveniji?

Razen igralnice Perla v Novi Gorici je ponudba zelo slaba. Največja sramota pa je, da v glavnem mestu Slovenije nimamo legalnega poker rooma, kjer bi lahko prirejali turnirje in denarno igro.

Kam uvrščate sebe; se imate za profesionalca, polprofesionalca ali amaterskega igralca?

Imam se za polprofesionalca, ker ob igranju pokra hodim še v službo.

Kje na spletu igrate?

Trenutno na PokerStars.

Vsak igralec ima svoj nickname. Od kje izhaja vaš in ali pomeni kaj posebnega? Imate povsod enakega?

Moj nickname je navigator7, ki ga uporabljam še iz obdobja igranja računalniških igric. Sedmico sem dodal, ker je moja srečna številka, to številko pa sem nosil tudi na dresu, ko sem igral hokej.

Vemo, da resno igranje pokra od igralca zahteva marsikaj. Ali imate za igro posebno opremljen prostor?

Žal še ne.

Imate kakšen poseben način mentalne priprave? Mogoče kakšen ritual?

Biti moram čim bolj spočit in pripravljen na igro.

Kako je videti vaše izobraževanje? Gledate videe, berete knjige, se posvetujete s kolegi, analizirate hande …?

Prebral sem veliko knjig, pregledal veliko videov, pogrešam pa krog prijateljev, s katerimi bi lahko pokomentiral igro ali jo analiziral. Trenutno namreč še zelo malo igralcev v Sloveniji igra omaho.

Ali med igro sodelujete v klepetu z drugimi igralci?

Kar pogosto, vendar se poskušam odvaditi klepetanja med igro, saj slabo vpliva na moje igranje.

Kako se odzovete, če zmanjka elektrike ali pa internet preneha delovati sredi igre?

Vse, kar bom rekel, bo to: "Ne preveč dobro."

Je bilo že kdaj tako hudo, da ste tudi kaj razbili? Mogoče ne toliko zaradi elektrike, ampak zaradi tilta?

Ne, je pa letela kaka miška.

Pa pravijo, da miške niso leteče živali. Kaj pa menite o spletni varnosti in možnosti goljufanja?
Mislim, da se da goljufati, vendar tudi to uspeva le tistim najboljšim. Upam da bo zaščita vedno boljša, vendar bodo možnosti goljufanja vedno ostale.

Čemu ste se odpovedali, da ste lahko igro na internetu podaljšali za kakšno uro ali dve? Mogoče kakšna večerja, kino …? Kaj so na to rekli bližnji?

Res je, da najbližji trpijo, ko igraš poker dlje, kot načrtuješ. Seveda poskušam razložiti, da je to del vsakega poker igralca in da ne moreš oditi sredi turnirja, saj bi bilo nesmiselno potem sploh začeti.

Zadnje čase vse več igralcev nosi sončna očala ali pa imajo na glavah kapuce. Kaj menite o sončnih očalih in hoodijih pri živi igri?

Mene ne motijo.

Kaj štejete za vaš največji uspeh?

To je brez dvoma lanska uvrstitev na finalno mizo na turnirje serije WSOP. To je bil tudi moj največji finančni uspeh. Na koncu sem se uvrstil na deveto mesto.

Kaj ste si doslej že lahko privoščili z denarjem, ki ste ga zaslužil?

Zelo rad potujem, zato sem kar nekaj tega denarja porabil za potovanja po vsem svetu.

Kakšni so vaši kratkoročni in dolgoročni cilji v pokru?
Izboljšati svojo igro v omahi in se poskusiti udeležiti kakšnega turnirja na WSOP 2011.

Upamo, da vam uspe. Mimogrede, igrate loto?

Ja. Vsak dan na strani PokerStars.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.