Šport
19 ogledov

"Misliti morajo, da je Nadal pošast"

Borg je Nadala označil za "pošast". (Foto: EPA) EPA
Rafael Nadal je z nedeljsko zmago na Roland Garrosu postal drugi najmlajši tenisač v zgodovini, ki je osvojil 10 grand slamov. "Njegovi rivali najverjetneje razmišljajo, da jim nasproti stoji pošast," meni Borg.

Nadal je tako dobil še šesti pariški finale. Njegova statistika na igriščih Roland Garrosa je impresivna: 45 zmag in le en poraz (proti Robinu Söderlingu leta 2009, četrto kolo). "Nadal je neverjeten, njegovi rivali najverjetneje razmišljajo, da jim nasproti stoji pošast, ki vedno oziroma skoraj vedno vrne žogico na drugo stran igrišča," je po ogledu finala za švedski Expressen povedal nekdanji teniški igralec Björn Borg, s katerim si Nadal trenutno deli rekord šestih pariških naslovov. A to bi se kmalu utegnilo spremeniti. "Lahko osvoji vsaj še dva pariška naslova," je še dodal Borg, za katerega je bil letošnji finale prava teniška poezija. Šved je še razkril, da je po njegovem Roger Federer v nedeljo odigral najboljšo partijo na pesku, toda niti to mu ni pomagalo, saj je bil Nadal močnejši. "Četrti set, ki ga je Nadal dobil s 6:1, pove vse."

V nasprotju z Borgom pa je Eurosportov televizijski komentator Simon Reed za dvoboj turnirja označil polfinalni obračun med Novakom Djokovićem in Rogerjem Federerjem. Meni, da Rafael Nadal trenutno ni v svoji najboljši formi ter da je Švicar močno dvignil svojo raven igre. "Dejansko si nisem mislil, da bom Federerja še kdaj videl igrati na takšni ravni, toda trenutno igra tako dobro, kot že dve ali tri leta ni."

Federer – Nadal najboljše rivalstvo v zgodovini
"V tenisu smo imeli že nekaj rivalstev McEnroe in Borg, Sampras in Agassi toda zares verjamem v to, da je rivalstvo med Federerjem in Nadalom najboljše vseh časov. Zdaj pa se jima je pridružil še Djoković. To je neverjetna doba v moškem tenisu," je v svojem Eurosportovem blogu še zapisal Reed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.