Šport
20 ogledov

Mitja že dolgo ni tako lepo telovadil

Trener mu je rekel, da že dolgo ni tako lepo telovadil. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Potem ko sta si finalna nastopa na uvodni tekme gimnastičnega svetovnega pokala pritelovadila Sašo Bertoncelj in Rok Klavora, se jima je med osmerico najboljših pridružil še Mitja Petkovšek na bradlji.

Mitja Petkovšek se je odločil za lažjo različico sestave na bradlji (izhodišče 16,2 točke) in vnovič dokazal svoje mojstrstvo, saj so ga izvedbeni sodniki kaznovali z manj kot točko odbitka, čeprav je pri seskoku naredil dodaten poskok. Najvišjo oceno tekmovanja na tem orodju 15,575 točke je sicer tako kot Petkovšek za svoj nastop prejel tudi svetovni prvak iz Londona 2009 Kitajec Wang Guanyin, ki pa je nastopil z izjemno težko sestavo z izhodiščem kar 17 točk. "Naredil sem zelo lepo vajo, Edi (Kolar, trener Petkovška, op. a.) je rekel, da me že dolgo ni videl tako lepo telovaditi. Odločil sem se kar za osnovno različico vaje z izhodiščem 16,2 točke, ki mi je zelo lepo uspela. Zelo sem zadovoljen, da sem prejel tako majhen odbitek. Enkratno!" je bil po nastopu kljub prehladu vesel Petkovšek, ki se bo v nedeljski finale bržkone uvrstil z najboljšo oceno, saj je sodeč po startnem seznamu težko verjeti, da bi lahko njegovo oceno še kdo presegel. V slovenskem taboru so telovadci v zadnjih dneh zboleli eden za drugim, a 33-letnik meni, da bo kmalu povsem zdrav: "Vsi smo zboleli, eden za drugim. A po mojem se pri meni že počasi končuje bolezen, saj se mi vleče že od torka. Še dva lekadola, pa bo!"

Telovadec Narodnega doma je še razkril, da ga po prvi večji tekmi sicer vse boli, a ga veseli dejstvo, da lahko nastopa nepoškodovan: "Sem povsem polomljen in vse me boli, tako da sem se fizično danes kar težko pripravil na nastop. Ampak takoj, ko sem šel na orodje, sem se pa dobro počutil. Sicer vedno znova sanjarim, kako bi bilo lepo biti večno mlad in bi lahko telovadil v nedogled, a vsakič znova, ko pridem dopoldne na trening in se začnem raztegovati, opazim, da tako ne bo šlo večno. Zato sem vesel za vsako tekmo, ki sem jo še sposoben fizično odtelovaditi." Petkovšek ima za nedeljski finale v načrtu, da bi preizkusil težjo različico sestave na bradlji, razen če bi se slabo počutil. "Najbrž bom poizkusil nastopiti s težjo vajo. Sicer ni nujno, saj sem sicer tudi s to ob lepi izvedbi konkurenčen, a že zaradi bližnjega evropskega prvenstva menim, da bi bilo dobro kdaj poskusiti tudi težjo vajo. Moram reči, da me zelo mika. A potem je tudi več možnosti za kakšno neumnost."

Naredil sem zelo lepo vajo, trener je rekel, da me že dolgo ni videl tako lepo telovaditi.
Mitja Petkovšek

Med telovadkami je od Slovenk največ pokazala Adela Šajn, ki se je po enoletni odsotnosti s tekmovanj zaradi poškodbe uspešno vrnila na tekmovalne odre. "Zelo sem zadovoljna z obema nastopoma, sploh za prvo tekmo. Na gredi je bil začetek malo negotov, ostalo pa je bilo zelo dobro, le obrat je bil malo vprašljiv, zato mi ga sodnice niso priznale in je posledično sledil visok odbitek. Na parterju sem šla dvakrat v prestop, ampak glede na to, da sem sploh prvič novo vajo delala na tekmi, je bilo dobro. To, kar sem danes pokazala na tekmi, je bilo zame po letu dni res fantastično," je bila po nastopih vesela Šajnova, ki bi bila – če bi ji sodnice priznale obrat na gredi – celo povsem blizu finala. "Zdaj si le želim stopnjevati nastope in če bo šlo tako naprej, bo super. Res sem vesela in samo upam, da so poškodbe zdaj preteklost," je še povedala telovadka Zelene jame. V Nemčiji je nastopila še trojica slovenskih telovadk; Fiona Novak je padla z gredi pri bočni salti, Tina Ribič je na preskoku pri drugem skoku padla in zasedla 21. mesto, Ivana Kamnikar pa 25. na dvovišinski bradlji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.