Šport
14 ogledov

Mizrachi oproščen vseh obtožb

(Foto: Pokerpages.com) Žurnal24 main
Michael Mizrachi je bil oproščen vseh obtožb.

Na končni sodbi, ki je bila podana prejšnji teden, je ameriški okrožni sodnik James Nowlin opustil vse obtožbe proti finalistu turnirja World Series of Poker (WSOP) Main Event 2010, Michaelu Mizrachiju ter Tiltware LLC, podjetjem, ki stoji za stranjo Full Tilt Poker. Na koncu sta bili na okrajnem sodišču v kraju Austin v Texasu, dne 22. marca, podani dve poročili. Prvo je sklep, ki ga je sprejel sodnik Nowlin, drugo pa je popolna revizija celotnega postopka. V prvi sodbi je sodnik zapisal, da je primer opuščen brez škode, kar pomeni – če pride do novih dokazov – da se lahko ponovne pregleda na zveznem ali pa državnem sodišču.

Sodnik se je v svojem poročilu moral dotakniti dveh stvari. Prvič: ugotoviti je moral ali je bila pogodba med Deliverance Pokrom in Michealom Mizrachijem popolnoma veljavna. Druga pa ali pod zakoni, ki so veljavni za zvezno državo Texas, sodnik Nowlin in okrajno sodišče sploh lahko odloča o tem primeru. V poročilu, ki zajema 14 strani je sodnik argumentiral obe zadevi.

Glede pogodbe med Deliverance Pokrom in Mizrachi, je sodnik razsodil, da pogodba še ni dosegla popolne pravne veljavnosti.

“Deliverance Poker, LLC, je oseben projekt Carlosa Benavides III’, ki je postal delno uspešen, ko so v svojo promocijo dobili 'Grinderja'. Kasneje je Michael Mizrachi dobil drugo ponudbo s strani Full Tilt Pokra in jo tudi sprejel, o čemer je predtem obvestil Deliverance Poker. Ko je Mizrachi zapustil Deliverance Poker je ta propadel, saj ni uspel dobiti investitorjev, ki bi podprli projekt. To pa ni krivda Mizrachija, saj njegova pogodba z Deliverance Pokrom ni bila nikoli popolnoma pravno veljavna,” je zapisal Nowlin pod svojo odločitev.

Glede druge zadeve pa je sodnik dosodil, da je težko določiti, kje imajo lastniki Tiltware-a svoje prebivališče. Če ga ni v zvezni državi Texas, potem se ne more proti njim na okrajnem sodišču vršiti noben primer.

Na koncu je sodnik dodal še to,da se lahko primer ponovno odpre na zveznem sodišču še isto minuto, ko on objavi svojo odločitev.

S tem zaključkom je postala neznana tudi prihodnja usoda Devilerance Pokra. Zna se zgoditi, da bo stran dočakala svoj konec. Stran, ki je okrog WSOP 2010 imela dobro organizirano spletno stran in tudi poker room, je trenutno neaktivna. Tudi če vtipkate URL naslov deliverancepoker.com vam najde le reference na to stran, same strani pa iskalniki trenutno ne najdejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.