Šport
16 ogledov

Mizrachi spet v konfliktu s pravom

(Foto: Pokerpages.com) Žurnal24 main
Kaj se je pripetilo morda največjemu favoritu za zmago na letošnjem Glavnem turnirju WSOP Michaelu Mizrachiju? Pred dnevi ga je doletela tožba podjetja Deliverance Poker.

Michael Mizrachi, kateremu pravne težave niso tuje, saj ga je v začetku leta, pod drobnogled vzela že ameriška davčna uprava, naj bi po navedbah tožnikov, prekršil dogovor, ki ga je pred začetkom letošnjega prvenstva WSOP, sklenil s podjetjem Deliverance Poker.

Slednji so v tožbi sicer zapisali, da je Mizrachi do meseca julija z njimi zgledno sodeloval in zastopal njihove barve na več kot 20 turnirjih. Z njihovim našitkom je "The Grinder" celo slavil na WSOP turnirju 50.000 dolarjev Players Championship, nato pa naj bi Američan prekršil njihov dogovor, zaradi česar so se tudi odločili, da ga popeljejo pred sodnika.

Vodilni pri podjetju Deliverance Poker, so namreč teksaškemu sodišču predložili vso dokumentacijo, v kateri je navedeno, da je Mizrachi z njihove strani prejel 150.000 dolarjev, 1,75-odstotni delež v podjetju ter predujem za plačilo stroškov transporta, nastanitve in nastopa na turnirjih. Pri tem pa je bilo od njega pričakovano, da zastopa njihove barve na turnirjih, promovira njihov portal, sodeluje z mediji in med nastopi nosi ekskluzivno samo označbe njihovega podjetja.

Kot že rečeno, pa je Mizrachi svoj dogovor, ki ga je sklenil s teksaškim podjetjem spoštoval le do nastopa na Glavnem turnirju WSOP, ko je po nekaj dobrih začetnih dneh, na njegovih prsih, njihov našitek, zamenjal našitek spletne poker sobe Full Tilt Poker. S tem je seveda Grinder kršil določila njihovega dogovora, ker pa so pri podjetju Deliverance Poker prepričani, da je imel pri njegovem prebegu, prste vmes tudi gigant Tiltware, so v tožbo vključili tudi njih.

Kako se bo celotna zadeva razpletla in ali bodo katerega od obtožencev na koncu res udarili po žepu, pa bomo seveda poročali takoj, ko bo celotna zadeva dobila svoj epilog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.