Šport
8 ogledov

Mizzi naj v 2010

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Profesionalni igralec Sorel Mizzi je bil izbran za igralca leta 2010 po izboru revije Bluff Magazine.

Mizzi je začel leto z uspehom v deželi 'tam spodaj', saj je bil tretji na glavnem turnirju Aussie Millions, kar mu je prineslo 659.000$ denarne nagrade. Dobro leto je nadaljeval z zmagami na enem izmed stranskih turnirjev Wynn Classic ter z dvema zmagama na turnirju, ko je EPT marca gostil svoj EPT Snowfest. Aprila mu je uspelo zmagati turnir Borgata East Coast Poker Championship v Atlantic City-u. Dobre uvrstite je potem nabral še na High Roller turnirju na EPT Grand Final (6. mesto), WPT Rendez-Vous a Paris (2. mesto), EPT Tallinn (2. mesto) in EPT London (5. mesto). Skupaj so mu ti bogati turnirji navrgli več kot 525.000$ zaslužka.

Tudi proti koncu leta se Mizzi ni upočasnil. Tako je oktobra bil televizijski bubble boy na turnirju WPT World Poker Finals v mestu Foxwoods. Tam je zaslužil skoraj 89.000$. Na turnirjih v sklopu LA Poker Open je uspel priti na dve finalni mizi, zraven pa še zmagati posebni 'bounty' turnir s prijavnino 1.585$. The Five Diamond World Poker Classic v Bellagio pa je bilo še posebej srečno mesto za Sorela. Tudi tu je uspel doseči dve finalni mizi. Najprej je bil šesti na enem izmed stranskih turnirjev, nato pa je na glavnem turnirju, ki spada v serijo WPT uspel biti še deveti. Vse skupaj je tako v letu 2010 v živih turnirjih zaslužil skoraj dva milijona dolarjev, kar ga postavlja na 12. mesto najbolj uspešnih turnirskih igralcev leta 2010. Vse to pa mu je uspelo, brez da bi zmagal kak večji turnir.

Na drugem mestu Bluff-ove lestvice je bil Tom Marchese, ki pa je letos prejel nagrado Igralca leta po izboru revije CardPlayer. Njima pa na lestvici sledijo Fernando Brito, David Peters, Vanessa Selbst, Eric Baldwin, 'gospodar prstanov' Dwyte Pilgrim, evropejec Chris Bjorin, igralec leta 2009 Jason Mercier in pa Chris Bell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.