Šport
64230 ogledov

Našli truplo elitne športnice, vzela naj bi si življenje

Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča Shutterstock
Po za zdaj neuradnih informacijah si je ena najboljših športnic iz Bosne in Hercegovine sodila sama.

V 33. letu starosti je umrla najboljša bosanska triatlonka Neira Odobašić. Policija je potrdila, da so njeno truplo našli v noči na ponedeljek, po še neuradnih informacijah pa naj bi storila samomor, je poročal Dnevni avaz.

Odobašićeva je bila najuspešnejša triatlonka tako v BiH kot širši regiji. Največji karierni uspeh je zabeležila z udeležbo na enem od najbolj ekstremnih triatlonov na svetu, znanem pod imenom Norseman.

Neira Odobašić | Avtor: Facebook Facebook

Z uvrstitvijo med najboljših 160 tekmovalcev, kar doslej ni uspelo še nikomur s področja nekdanje skupne države, je prejela tudi t.i. "črno majico". Prav tako je bila prva ženska z Balkana, ki se je lotila adrenalinske in fizično izredno zahtevne preizkušnje z zaključnim vzponom na 1883 metrov visoki Gaustatoppen.

"Zame je bil velikanski dosežek stati na vrhu Gaustatoppena, saj je bil to cilj, ki sem ga dolga leta gledala na raznih posnetkih in fotografijah s tega tekmovanja. Po drugi strani pa sem bila na dan dirke od 3. ure zjutraj v tekmovalnem stanju, nisem si smela dopustiti, da bi čutila bolečino, mraz... Osredotočena sem bila na plavanje, vrtenje pedalov, tek, gibanje, prehrano in ko sem končno dosegla cilj, so me preplavila vsa čustva, ki so se mi nabirala skozi več mesecev priprav. Preprosto me je prevzelo," je o svojem podvigu takrat povedala za Klix.ba.

Upala je, da bo s premagovanjem izzivov predvsem dekleta spodbudila k večji telesni aktivnosti. Nedavno se je udeležila tudi preizkušnje v Poreču, kjer je osvojila drugo mesto.

Bila je programerka v enem izmed IT podjetij v Sarajevu, pred kratkim pa je krenila tudi na samostojno poslovno pot.

Okoliščine njene smrti so še predmet preiskave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neira Odobasic (@neira_iron)

Komentarjev 1