Šport
2273 ogledov

Mlada igralka ragbija umrla po naletu na tekmi

ragbi žoga Profimedia
Dvajsetletnica je podlegla poškodbam.

Ljubitelje športa na Otoku je pretresla novica o smrti 20-letne igralke ragbija. Maddy Lawrence je po naletu utrpela hude poškodbe na lokalnem derbiju med univerzama West England Bristol (UWE) in Bristol. Pomerili sta se drugi moštvi obeh univerz, dvoboj je bil odigran pred dvema tednoma.

"Vsi člani univerze UWE Bristol so šokirani in užaloščeni ob smrti naše študentke in nadarjene igralke ragbija Maddy Lawrence. Izrekamo najglobje sožalje njeni družini, prijateljem in soigralkam," je v izjavi za javnost sporočila univerza UWE Bristol.

"Maddy je bilo veselje trenirati. Želela se je učiti in je cenila vsako priložnost za igro. Enotnost in povezanost te ekipe je najmočnejša v 20 letih mojega trenerskega dela, Maddyjin nasmeh in toplina sta poosebljala neverjetno vez, ki jo imamo," pa je povedal glavni trener UWE Bristol.

V čast nesrečne igralke bodo upokojili dres s številko 11, ki jo je nosila. 

Komentarjev 1
  • golčina 23:34 29.marec 2022.

    Kako slab članek. Ni umrla po naletu na tekmi. Tekom tekme je dobila lažjo poškodbo, ki jo je šla zdravit v bolnišnico. Tam je dobila bakterijsko okužbo, ki jo je po dveh tednih pokončala.