Šport
26 ogledov

Mlada in nadarjena: "Kanu je nov izziv"

Kanu je izbrala, ker je želela izziv, a primarno ostaja kajakašica.(Foto: Matej Žurnal24 main
Stara je 19 let in je novi talent slovenskega kajaka. In ne le kajaka, tudi kanuja. Eva Terčelj je ena redkih tekmovalk, ki nastopa v obeh disciplinah slaloma na divjih vodah. "Želela sem nov izziv."
Popoldne kajakaši
Pričakovati je, da bo ta petek Sava upadla (včeraj je na progi prestopila breg) in bodo kajakaši lahko opravili svoje kvalifikacije. Peter Kauzer, Jure Meglič, Dejan Kralj in tekmeci gredo na brzice ob 14.30 in 16.15. Sobotni in nedeljski program bo potekal po programu, priključili pa mu bodo še ekipne tekme, ki bi morale biti danes (bo pa le ena vožnja).

Eva Terčelj je letos osvojila dve bronasti kolajni, in sicer na evropskem in svetovnem prvenstvu mladink (v kajaku). Na evropskem prvenstvu članic je prejšnji mesec med kajakašicami prišla v polfinale. Slednje ji je to sredo spodletelo na svetovnem prvenstvu (v kvalifikacijah je bila nesrečna 31.), ki te dni poteka v Tacnu. Domače SP, njeno največje tekmovanje v karieri, pa bo vendarle nadaljevala to soboto, saj je bila v kvalifikacijah kanuja 20. S tem je kronala sezono 2010. "Bila je zelo uspešna. Ja, lahko sem zadovoljna," je simpatična Eva povedala v pogovoru za Žurnal24.

Še bolj bi bila, če bi prišla v finale kajakašic. "Mislim, da sem imela nekaj smole. Zmanjkalo mi je nekaj sreče. Res je grenak priokus, če si 31. Bo pa drugič bolje. Prvi tek je bil sicer tekoč, a ni bil dovolj dober. Druga vožnja je bila boljša, čoln je tekel, a sem v enih vratcih naredila napako in dobila 50 kazenskih sekund," nam je opisala svoj kvalifikacijski nastop. Tudi preostali dve slovenski kajakašici se nista prebili v polfinale. "To res ni bil najbolj srečen dan." Eva se zaveda, bi bilo v polfinalu vse možno, saj so na težki progi številne delale napake. "Mislim, da se je že v kvalifikacijah videlo, da ne moreš staviti, katera bo zmagala. Ta šport je zelo nepredvidljiv."

V kanuju je med pofinalistkami, a tam nima visokih ciljev. "Kvalifikacijska vožnja se mi ni zdela preveč dobra. Če sem prišla v polfinale, sem zato, ker sem imela nekaj sreče. Konkurenca je tu malo lažja, saj je manj tekmovalk. Kanu pri ženskah je šele na začetku razvoja. Vse se še učimo." Kako to, da se je sploh odločila za dve disciplini? "Želela sem malo spremembe in nov izziv. V kanu sem se spravila šele zadnje leto. Nisem mu še dala toliko poudarka. Še vedno sem bolj kajakašica." Od oktobra bo tudi študentka. "Grem v prvi letnik faksa, a začnem šele oktobra in si bom prej lahko privoščila nekaj počitnic." In po dolgi, uspešni in naporni sezoni si jih je tudi zaslužila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.