Šport
35 ogledov

Mlada Nastja brez prvega kola

kolar_portoroz_rovan Žurnal24 main
"V glavi sem se popravila, tako da če dobro odigram, bi končno lahko prišla v glavni del tekmovanja," nam je v petek dejala Nastja Kolar, a je v soboto dopoldne WTA turnir v Portorožu končala v kvalifikacijah.

Mlada slovenska teniška igralka Nastja Kolar, ki je od prirediteljev turnirja Banka Koper Slovenia Open v Portorožu prejela posebno povabilo za kvalifikacije, je že končala nastope na Obali. Kolarjeva je namreč v prvem kolu kvalifikacij s 4:6 in 3:6 izgubila proti Britanki Anne Keothavong.

Madžarka Agnes Szavay, ki je v četrtfinalu premagala Polona Hercog, in Čehinja Barbora Zahlavova-Štrycova sta finalistki teniškega turnirja WTA v Pragi. Szavayeva je bila v polfinalu s 6:2 in 6:4 boljša od domačinke Lucie Hradecke, Štrycova pa je s 6:2 in 6:0 ugnala Švicarko Patty Schnyder.

"Na začetku sem vodila s 3:1, imela sem tudi velikobrejk žogic, da bi še bolj povedla. Pozna se, da mi manjkajo izkušnje, saj je nato Britanka odvzela servis in rutinirano dobila prvi niz. Tudi v drugem so v bistvu odločale samo malenkosti. Igrala sem premalo turnirjev WTA, tako da vsaka takšna tekma, ki jo odigram, je dobra šola zame," je po porazu povedala Kolarjeva.

Uspešna pa je bila Tadeja Majerič. Po slabih treh urah je premagala Ukrajinko Anastazijo Vasiljevo s 6:4, 4:6 in 6:3, v drugem kolu kvalifikacij pa se bo pomerila z Danko Mai Kristin Grage. Danska igralka je dobila prvi niz proti Ukrajinki Olgi Savčuk s 6:3, ta pa je nato predala dvoboj.

"Glede na to, da sem se zelo slabo počutila v zadnjem tednu in danes še slabše, moram reči, da sem ponosna, da sem zdržala to tekmo in na koncu celo zmagala. Prejšnji teden sem imela težave s prstom na nogi, ki je bil v kritičnem stanju. Malo je manjkalo, da nisem odšla na operacijo, danes pa sem imela še trebušne težave. To vreme mi ni bilo naklonjeno," je po maratonskem boju dejala Majeričeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.