Šport
1249 ogledov

Mladenič, ki je v nesreči izgubil nogo, danes igra za reprezentanco

Matic Keržan Osebni arhiv
Nekoč obetavni nogometaš ostaja pozitiven. Danes igra za slovensko reprezentanco.

Se še spomnite tiste tragične nesreče v Tomačevem, kjer je mladi Domžalčan, obetavni nogometaš, ostal brez desne noge? 21-letni Matic Keržan je danes slovenski reprezentant v odbojki v sede.

Matic Keržan | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
“Ko je bilo vsega konec, sem odprl oči, nad sabo zagledal zaščitno ograjo, noge pa pod avtom. V tistem trenutku nisem slišal nič drugega kot zvok svojega srca in brata, ki je vpil, naj mi pomagajo. S tem mi je dal motivacijo, da sem ponovno zadihal in začel trezno razmišljati. Dvignil sem sprednji del avta in začutil, da mi spodnji del desne noge ne duluje … Z levo nogo sem se odrival od asfalta in prekobacil ven. Ko sem zagledal desno nogo, sem videl, da mi čez trenirko ven štrli sprednja kost,” je takrat opisal Matic. Najprej je menil, da ima odprti zlom: “Ko sem poskušal nogo pobrati, sem videl stopalo, ki je bilo žal kot helikopter. Karkoli sem naredil, se je obrnilo za 360 stopinj. V tistem trenurku sem se ze zavedal, da sem izgubil nogo …”

Dan za mlade | Avtor: Občina Domžale Občina Domžale
Občani stopili skupaj – dobrodelni koncert

V Domžalah v petek 25. maja prirejajo Dan za mlade, ki bo med 18. in 24. uro potekal v tamkajšnjem Češminovem parku. Slogan glasbenega dogodka je #mladiZAmlade. Na letošnji glasbeni prireditvi bodo zbirali denarna sredstva za Matica, ki si želi kupiti novo nožno protezo. "Na dogodku bo postavljena skrinjica za prispevke, prav tako pa vabimo različna podjetja in posameznike, da prispevajo donacije,“ so sporočili iz domžalske občine.

Lokalni glasbeniki bodo letos dobili priložnost za nastop na večjem odru. Na Dnevu za mlade so v preteklih letih že nastopila velika imena kot so Big Foot Mama, Challe Salle, Siddharta, Modrijani in drugi. Letos pa želi župan Toni Dragar dati priložnost lokalnim glasbenikom, zato bodo na odru kot predskupina nastopili Imset, Lusterdam in Seven days of may.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.