Šport
10 ogledov

Mladenič z ubijalskim instinktom

Žurnal24 main
Na prvih štirih tekmah svetovnega prvenstva divizije 1 (skupina B) v hokeju je v slovenski izbrani vrsti največ točk dosegel mladi napadalec Jesenic Žiga Jeglič (dva gola in sedem podaj).
Imajo tudi srečo
Jeglič je skupaj z Janom Urbasom in Rokom Tičarjem dodobra presenetil z odličnimi igrami. Mladci igrajo, kot da bi imeli za seboj že 10 svetovnih prvenstev. Je plod odličnih iger skupno igranje v mladinskih selekcijah? "Ne. Vsi smo v mlajših selekcijah igrali v različnih klubih. Smo mladi in želimo si uspehov. Imamo veliko domišljije in tudi malce sreče," pravi Jeglič in v smehu zavrne možnost, da jih starejši igralci zaradi odličnih iger gledajo postrani: "Enkrat zadene eden, drugič drugi. Važno je, da na koncu zmaga ekipa."

Dvaindvajsetletni Žiga Jeglič je ob četrti zmagi slovenske izbrane vrste na svetovnem prvenstvu divizije 1 (skupina B) v hokeju na prav toliko srečanjih proti Južni Koreji (8:3) prispeval podajo in tako vpisal že svojo deveto točko na prvenstvu. Mladi jeseniški napadalec se je najbolj izkazal na srečanju proti Veliki Britaniji, ko je zabil zmagoviti gol v podaljšku. Odlične igre na prvenstvu pa le dokazujejo, da se Jeglič razvija v odličnega napadalca z ubijalskim instinktom. Skupaj z drugimi risi ga na prvenstvu čaka še ena tekma, ki bo odločala o potniku v elitno skupino. V petek so bodo pomerili z Madžarsko, ki prav tako še ni okusila grenkobe poraza.

"Za zmago ni zaslužen samo naš napad. K zmagi je pripomogla celotna ekipa. Nekaj moramo še dodati k obrambi, saj smo prejeli kar tri zadetke. Vse pa smo prejeli po odbitih ploščkih. Če to popravimo, v petek lahko zmagamo," je po tekmi s hitrimi Korejci razmišljal Jeglič in dodal, da so vse tri zadetke dobili zaradi rahlega padca zbranosti ob visokem vodstvu. Risi so vsa štiri srečanja na prvenstvu že pozabili. Pravzaprav se za njih prvenstvo šele začenja, saj je bilo že pred začetkom jasno, da bo odločalo srečanje proti našim vzhodnim sosedom.

Madžarska obramba trdna kot kitajski zid
Glavno orožje Madžarov, ki jih v Ljubljani spodbuja kar nekaj dobro razpoloženih navijačev, je odlična obramba. Na štirih tekmah so prejeli le dva zadetka proti Južni Koreji. Proti Britancem, Hrvatom in Poljakom pa se njihova mreža ni zatresla. Jeglič se glavne prednosti petkovih tekmecev dobro zaveda in pravi: "Če želimo v elitno skupino, moramo Madžare premagati. V obrambi bo treba igrati zelo zbrano. Gledano skozi celotno prvenstvo, Madžari v obrambi igrajo odlično, nasprotniku ne puščajo veliko priložnosti. Mi bomo morali izkoristiti svoje priložnosti ob igri z igralcem več ter dobro igrati z igralcem manj," meni Jeglič in nato nadaljuje: "Če mi odigramo stoodstotno in brez napak ter nihanj v obrambi, jih lahko premagamo."

Če želimo v elitno skupino, moramo Madžare premagati. V obrambi bo treba igrati zelo zbrano.
Žiga Jeglič

Velikih skrivnosti ni
Na madžarski klopi sedi stari znanec risov Ted Sator, ki je v preteklosti sedel tudi na klopi naše izbrane vrste. Jeglič kljub temu ni mnenja, da bodo imeli Madžari zaradi tega prednost: "Menim, da to ne bo veliko pripomoglo, saj smo mi zamenjali kar nekaj igralcev od takrat, ko je na slovenski klopi sedel Sator. Zagotovo pa je on zelo dober trener, kar je dokazal tudi na klubskem področju. Njegove ekipe igrajo zelo disciplinirano in tudi mi moramo odigrati podobno," je dejal Jeglič in pripomnil, da med reprezentancama Madžarske in Slovenije velikih skrivnosti ni: "Ne, mislim, da med nami ni skrivnosti. Odločala bo borba, želja in igra ena na ena."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.