Šport
98 ogledov

Mladenka, ki veliko obeta

Katja Kocjan (levo) in Katja Blatnik sta soigralki tako v odbojki na mivki kot p Žurnal24 main
Katja Kocjan je 18-letna odbojkarica MZG Grosuplja. "Brez dvoma je zelo nadarjena igralka. Z načrtnim delom in voljo lahko doseže marsikaj," meni trener Miha Premelč.
 

Preberite še ...

Talent: Eric Pance

Dva naslova državne prvakinje do 18. leta, tretje mesto do 20. leta in 13. mesto na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki so zadosten razlog, da vam tokrat predstavimo odbojkarico Katjo Kocjan. 18-letnica je pomemben člen članskega prvoligaša MZG Grosuplje. Veščine uri v zdravem okolju, zato se za njen razvoj ne gre bati. Na mestu korektorja dobiva veliko priložnosti, vadi pa pod vodstvom Mihe Premelča, ki se je že izkazal tudi kot pomočnik trenerja ženske mladinske reprezentance, ter Marka Potokarja, staroste grosupeljske odbojke. “Odbojko sem začela igrati v osnovni šoli, kjer sem se ukvarjala z več športi, ko me je učitelj Marko povabil na trening in tako se je vse skupaj začelo,” odbojkarske porodne krče opiše Katja, ki je tudi na širšem seznamu mladinskih reprezentantk. Glavne uspehe je do zdaj dosegla v odbojki na mivki, do katere goji posebno strast, a poudarja, da ji je dvoranska različica enako pomembna. “Zaenkrat mi je oboje zelo pomembno, ker si šele pridobivam izkušnje,” v slogu večletnega komuniciranja z mediji odgovori Kat’k, kot jo ljubkovalno kličejo kolegice.

 
 

Če se bo z njo dobro delalo in če bo imela voljo, ima potencial, da preseže normative slovenske odbojke.

Miha Premelč

 
"Kocjanova je brez dvoma zelo nadarjena igralka. Z načrtnim delom in voljo lahko doseže marsikaj. Menim, da je velik uspeh dosegla že z uvrstitvijo na širši reprezentančni seznam. Z njo imamo velike načrte, saj bo v prihodnje nedvomno ena od nosilk igre. Morda ji manjka nekaj fizične moči, a to v tem trenutku še ni najbolj pomembno. Ne želimo namreč, da bi zaradi poškodb morala kariero končati že pri dvajsetih letih, kot se je nekaterim igralkam v slovenskem okolju že dogajalo. Če se bo z njo dobro delalo, v kar ne dvomim, in če bo imela voljo, ima potencial, da preseže normative slovenske odbojke," meni njen trener Miha Premelč. Sicer pa Katja obiskuje Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, šport ter knjige pa poskuša kar se da dobro usklajevati. "Potrudila se bom, da uspem na obeh področjih, veliko pa bo odvisno tudi od drugih okoliščin," se življenjskih preizkušenj zaveda že v rosnih letih Katja Kocjan. Zapomnite si to ime, saj ga boste zasledili še večkrat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.