Šport
25 ogledov

Mladi Cody ugnal številne ase

Jake Cody. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Sinoči se je nekaj minut po polnoči končala prva etapa letošnjega londonskega meseca pokra, saj se je z zmago domačina, zaključil sploh prvi Glavni turnir WPT London.

Igralec, ki je slavil na njem, pa je bil še pred dobrim letom praktično neznan v svetu pokra, zahvaljujoč najprej zmagi na letošnjem turnirju EPT Deauville in zdaj še slavju na WPT turnirju v Londonu pa je mladi, komaj 21-letni Jake Cody poskrbel, da ne bo prav hitro utonil v pozabo. Skupaj je na Glavnem turnirju nastopilo le 171 igralcev, kar pa prav nič ne zmanjšuje teže Codyjevega dosežka, saj je moral Britanec, da je prišel do naslova, ugnati ase, kot so Freddy Deeb, Phil Ivey, Luke Schwartz, Huck Seed, Jeffrej Lisandro, Yevgeniy Timoshenko, Praz Bansi. Na turnirju pa je nastopil tudi naš Tony G, ki pa se je, kot večina zvezdnikov, moral posloviti sredi drugega igralnega dne.

Po petih napornih dneh igre se je na finalko uspelo uvrstiti osmim dokaj neznanim igralcem, kljub dokaj dinamičnemu in zanimivemu začetku pa smo morali nato na prvo izločitev dneva čakati več kot dve uri. Prvi se je s finalne mize poslovil Gareth Teatum (8. mesto – 18.100 £), temu pa je le nekaj iger kasneje sledil še Fabien Quoss, ki se je s svojim parom sedmic zaletel v Codyjev par desetk in tudi zanj je bilo sanj o naslovu kaj hitro konec (7. mesto – 26.144£).

Na 6. mestu (34.189£) je nato turnir končal Sandiep Khosa, ki je v svoji zadnji igri vse upe polagal na {K-Clubs}{Q-Diamonds}, a kljub ugodnemu flopu, ki mu je podaril vlečko lestvice, na koncu ni mogel ugnati Mattssonovega para devetk in tudi on se je moral posloviti. Če je bilo čakanje na prvo izločitev mučno, potem je bilo čakanje na igralca, ki bo turnir končal na 5. mestu, prava nočna mora. Igralci so si namreč skorajda štiri ure podajali žetone med seboj, preden je Italijan Giovanni Safina vendarle napravil napako in ostal brez svojih žetonov (5. mesto – 42.322£). Italijan je na koncu zarinil z {A-Diamonds}{7-Diamonds}, Cody pa je njegovo stavo izenačil z {A-Spades}{9-Spades}, kar je po tem, ko so skupne karte zgrešile oba igralca, tudi zadoščalo za zmago.

Prvi, ki je odpadel po večerji, je bil mladi Šved Kristoffer Thorsson, ki je bil dolgo časa edini, ki je lahko pariral kasnejšemu zmagovalcu Codyju, a mu je na koncu prav v dvoboju z Britancem zmanjkalo malce sreče, ko je zarinil z {A-Clubs}{7-Clubs} in je Cody njegov all-in izenačil z zgolj {K-Clubs}{9-Hearts}. A kot pravi pregovor, sreča spremlja hrabre in tako je bilo tudi v tem primeru, saj je Cody na turnu ujel svojega prepotrebnega kralja in tako Šveda poslal med gledalce (4. mesto – 56.311£).

Oba preostala Codyjeva izzivalca sta za Britancem kar precej zaostajala, zato ni bilo nobeno presenečenje, da smo bili že nekaj minut kasneje priča novi izločitvi. Bruce Atkinson je s {K-Diamonds}{9-Diamonds} v igro spravil še vse svoje preostale žetone, njegovo stavo pa je z {A-Clubs}{10-Spades} izenačil nihče drug kot Jake Cody. Skupne karte {Q-Diamonds}{4-Diamonds}{3-Clubs}{J-Hearts}{8-Spades} so zgrešile oba igralca in tudi Atkinson je moral zapustiti mizo (3. mesto – 93.316£).

Za naslov sta se tako na koncu udarila Jake Cody in Nichlas Mattsson, pri čemer je imel prvi pred začetkom njunega dvoboja veliko prednost pred izzivalcem, a je kljub temu potreboval več kot eno uro igre, preden je dokončno opravil s Švedom.

V zadnji igri turnirja se je vse zgodilo že pred flopom, saj je Mattsson z gumba najprej višal na 160 tisoč žetonov, Cody je povišal na 380 tisoč žetonov, temu pa je nato sledil Švedov all-in. Britanec je s {Q-Spades}{Q-Hearts} njegovo stavo ekspresno izenačil, Mattsson pa je kar malce razočarano obrnil {A-Diamonds}{Q-Diamonds}, saj je vedel, da je Cody ta dan izgubil le malo takih dvobojev.

In tudi tokrat je ostal neporažen, saj so skupne karte {9-Hearts}{6-Diamonds}{9-Spades}{5-Hearts}{4-Diamonds} povsem zgrešile oba igralca, to pa je bila voda na mlin Britancu, ki je tako osvojil svoj drugi letošnji naslov, zapestnico in 273.783 £, medtem ko se je moral Mattsson zadovoljiti s 176.979 £ "tolažilne" nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.