Šport
48 ogledov

Mladi mešalci štren

hartman_main_katic Žurnal24 main
Pogled na lestvico pred osmim kolom MIK 1. lige je povedal, da bo najbolj napeto na tekmi med Preventom in Ribnico R. H., tretjim in petim moštvom lige. To se je tudi zgodilo.
 

MIK 1. liga, 8. kolo

Merkur : C. Koper 27:34
Gorenje : Krka 28:23
Rudar : Slovan 28:31
J. Ormož
: Trimo 26:23
Prevent
: Ribnica R. H. 33:31

Prevent iz Slovenj Gradca imajo mlado ekipo, sestavljeno pretežno iz domačih koroških fantov, ki že nekaj let igra skupaj v prvi ligi na vrsto sezon podlage v mlajših selekcijah. Ribničani pa so prav tako znani po kakovostnem delu s svojimi mladimi rokometaši, ki so jim letos dodali nekaj zelo solidnih tujcev. Tudi najbolj izkušena vedeževalka si verjetno pred sezono ne bi drznila napovedati, da bodo Dolenjci, ki so prišli iz 1. B DRL, po sedmih kolih le mesto pod Celjem P. L.

Strah je votel, okrog ga pa nič ni

Vajdl je proti Ribnici okrcal obrambo, ki sicer velja za boljšo plat Preventa. © Gregor Katič

 
"V to tekmo smo šli kar nekako s strahom in to prenesli v prvi polčas. Vemo, da ima Ribnica izjemno kakovostne posameznike, predvsem strelce od daleč. V obrambi nismo bili dovolj agresivni, za kar so nas gostje kaznovali. V drugem delu smo strnili obrambne vrste in si s hitrimi protinapadi ustvarili razliko že devetih golov. Nato je naša igra malo zvodenela, gostje so izkoristili naše napake v napadu, se nam približali na dva gola, nato pa smo znova ušli na pet zadetkov prednosti, “ je za zurnal24.si srečanje pokomentiral Ivan Vajdl , trener Preventa, ki ima velik posluh za delo z mladimi. Pri svojih varovancih je pograjal obrambo in občasno preveč zanašanje le na individualne akcije.

Pogled v prihodnost
Marko Dujmovič, Janez Gams, Rok Šimič, Matej Hartman, Blaž Kleč, Dario Dumančič
in ostali člani ježkov so večinoma stari le nekaj nad 20 let ali še manj, zanje pa boste še slišali. Igrajo hiter, moderen rokomet, večina pa jih ima izkušnje vsaj iz mlajših reprezentančnih selekcij. Je Prevent zrel za korak naprej, za uvrstitev med prvo četverico? "Ti fantje so skupaj že dolgo, večinoma so igrali že v mladinski ligi, ko so bili državni prvaki. Poznajo se prvoligaške izkušnje, ki so jih pridobili v zadnjih treh letih. Letos je velika možnost, da naredimo korak naprej. Naš cilj je biti med prvimi petimi. Res je, da trenutno nimamo težav s poškodbami kot v prejšnjih sezonah. Upamo, da bomo tako zdržali in poskušali z domačimi fanti mešati štrene v slovenskem rokometu.“

 
 

Letos je velika možnost, da naredimo korak naprej. Naš cilj je biti med prvimi petimi.

Ivan Vajdl

 
Skozi ribniške oči
Dobro pa delajo tudi v Ribnici, ki je lani osvojila naslov prvaka 1. B DRL iz se po hitrep postopku vrnila med prvoligaše. Trenutno so Ribničani tam, kjer si želijo biti, med prvimi šestimi. "Možnost smo imeli tudi zmagati, morda smo se tega ustrašili. Sicer pa dobivamo tekme, ki jih moramo, morda z izjemo spodrsljaja z Ormožem, ki pa je pokazal, da je dobra ekipa.Pripeljali smo kakovostne tujce, želimo pa uveljaviti tudi naše mlade igralce Mitjo Nosana, Črta Abrahamsberga in druge, ki se kalijo v Kočevju in pri naših mladincih. za prodor več mladih pa moramo postati stabilen prvoligaš. Letos je liga izjemno izenačena, od četrtega do osmega mesta so razlike zelo majhne in do konca rednega dela se ne bo vedelo, kdo se bo prebil med prvo šesterico," j e dejal Tomaž Tomšič , ki dirigira ribniškim rokometašem .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.