Šport
19 ogledov

Mladi rokometaši v polfinalu EP

Gašper Marguč se bo prvič preizkusil tudi v članski reprezentanci. (Foto: RZS) Žurnal24 main
Slovenska mladinska reprezentanca je dosegla izvrsten uspeh, saj se je zavihtela v polfinale EP. To ji je uspelo po zmagi nad Španijo z 29:26. V polfinalu Slovence pričakujejo Portugalci.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je uvrstila v polfinale evropskega prvenstva do 20 let, potem ko je v današnji drugi tekmi drugega dela v Bratislavi premagala Španijo z 29:26 (14:13). Slovenija se bo v polfinalu pomerila s Portugalsko, tekma pa bo v petek, 6. avgusta.

Slovenska izbrana vrsta je v prvem delu zaključnega turnirja premagala Švedsko, Romunijo in Hrvaško, po porazu z Nemčijo pa si je uvrstitev v polfinale priigrala na današnji zmagi nad Španijo. V izbrani vrsti Slavka Iveziča je blestel Žiga Mlakar, ki je dosegel osem golov, medtem ko sta Gašper Marguč in Tine Poklar prispevala po pet zadetkov. Izkazal se je tudi vratar Emir Taletovič z 19 obrambami.


Mladinsko EP v rokometu:

Slovenija : Španija 29:26 (14:13)
Mlakar 8, Poklar 5, Marguč in Cingesar po 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.