Šport
15 ogledov

Mladi Slovenci brez uspeha

Grega Bole je bil dva dni zapored najboljši kolesar na Gorenjskem. Žurnal24 main
Slovenski kolesarji so na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Stuttgartu tudi v cestni dirki mlajših članov ostali brez uspeha. V ciljnem sprintu glavnine je bil še najboljši Simon Špilak.

Slovenska kolesarska reprezentanca je predzadnji dan tekmovanja ostala brez vidnejših uvsrtitev v cestni dirki mlajših članov. Še najvišje se je uvrstil Simon Špilak, ki je v ciljnem šprintu glavnine zasedel 17. mesto. Kristjan Koren je bil 44., drugi slovenski favorit pred dirko, Gregor Bole, pa je bil šele 49. Slovenci so si z zmago v Pokalu narodov priborili nastop s šestimi tekmovalci. Poleg Boleta, Špilaka in Korena so na dirki nastopili še Blaž Jarc, Jože Senekovič in Gašper Švab. Prvi je bil 97., druga dva pa dirke nista končala.

Zmagal je Slovak Peter Velits pred Avstralcem Wesleyjem Sulzbergerjem in Britancem Jonathanom Bellisom. Jutri bo v Stuttgartu še dirka v kategoriji elite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.