Šport
13 ogledov

Mladi Slovenci svetovni prvaki

Anže Berčič EP 2011 Nina Jelenc
Slovenska ekipa v postavi Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof je na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v ameriškem Wisconsinu v ekipni tekmi pokorila vso konkurenco in se okitila z naslovom svetovnih prvakov. Lenarčič je uspeh dopolnil s tretjim mestom v posamični konkurenci.

Slovenska slalomska reprezentanca v kajaku in kanuju na divjih vodah je svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v ameriškem Wisconsinu končala na najlepši možen način. Kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof so v ekipni tekmi postali svetovni prvaki v konkurenci mlajših članov, Berčič pa je bil v posamični konkurenci tretji.

Po zlati kolajni, ki so jo v soboto osvojili mladi kajakaši Martin Srabotnik, Vid Karner in Rok Markočič, je slovenska reprezentanca bogatejša še za eno zlato odličje. Berčič, Lenarčič in Cof so danes upravičili vlogo favoritov. Na ekipni tekmi so bili najhitrejši in kljub dvema kazenskima sekundama osvojili prvo mesto. "Zelo sem vesel, da nam je uspela dobra moštvena vožnja in da smo zmagali. Na progi smo veslali z užitkom. Včasih je srčni utrip sicer narasel, ko je prišlo do kakšne napakice, spet drugič pa smo veslali sproščeno," je bil z osvojeno zlato koljano zadovoljen Jure Lenarčič. Druga je bila Francija, tretja pa Češka.

Že pred ekipno tekmo je za veselje v ekipi poskrbel Anže Berčič, ki je naslovu evropskega prvaka do 23 let, ki ga je osvojil lani v Banjaluki, tokrat dodal še bron s SP za mlajše člane. "Današnja tekma je bila zelo zanimiva, še posebej glede na mojo vožnjo, saj je bila ena slabših, kar sem jih prikazal v zadnjem času. Že na začetku sem imel težave, moral sem veslati vzvratno, potem sem imel še nekaj težav, skoraj sem moral narediti eskimski obrat. Na koncu se je dobro izteklo, konkurenca je tukaj res močna," je povedal Berčič. Na prvem svetovnem prvenstvu za mlajše člane je zmagal Italijan Roberto Colazingari, drugo mesto pa je osvojil Nemec Franz Anton. Jure Lenarčič, ki je bil najboljši v kvalifikacijah in četrti v polfinalu, je prvenstvo končal na šestem mestu.

V finale se je uvrstil tudi edini slovenski kanuist v mladinski konkurenci, Luka Žganjar, ki je z dvema kazenskima sekundama osvojil peto mesto. Brez napake, ki mu je prinesla kazen dveh sekund, bi zasedel tretje. Zmagal je Francoz Cedric Joly, Nemec Dennis Soeter je bil drugi, Čeh Marek Cepek pa tretji.

Ajda Novak, edina slovenska kajakašica na prvenstvu, je v kategoriji mlajših članic zasedla osmo mesto. V močni konkurenci je zmagala Čehinja Katerina Kudejova, druga je bila Nemka Cindy Poeschel, tretja pa Francozinja Nouria Newman.

Komentarjev 1
  • funclub 10:03 17.julij 2012.

    Bravo fantje, super ste. Anže verjamemo, da bo naslednjič zlata! Veseli pa bi bili, če bi že enkrat v medijih rezultate pravilno in korektno objavili (v napovedniku je je napaka pri priimku v doseženi posamični medalji). Navijači upamo, da bodo ...prikaži več novinarji Žurnala napako popravili. Anže še enkrat - ČESTITKE!