Šport
585 ogledov

Mladi slovenski hokejist le še korak od lige NHL

Jan Drozg
Jan Drozg bo zdaj zaigral v ligi AHL.

Potem ko je slovenski hokejist Jan Drozg, sicer uradno član ekipe NHL Pittsburgh Penguins, ki pa ga je poslala v razvojno ligo, dejal, da je njegov prvi cilj vpoklic v ligo AHL, je zdaj ta cilj izpolnil. Po dobrih nastopih v ligi ECHL je Mariborčan dobil priložnost za selitev v višjo ligo AHL k podružnici Pingvinov Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Dvajsetletnik, ki je v razvojni ligi za ekipo Wheeling Nailers dosegel 11 golov in devet podaj, je za novo ekipo odigral že dve tekmi in upa, da bo lahko v ligi AHL ostal čim dlje časa. "Ne vem sicer, kako dolgo bom lahko igral v ligi AHL - ali je to le zaradi poškodb ali za dlje časa -, ampak skušal bom priložnost maksimalno izkoristiti. Pri Wheelingu sem se dobro počutil. Moja pričakovanja v ligi AHL so povezana predvsem s tem, da bi čim več igral. Moj prvi cilj je, da pridobim čim večjo minutažo in pomagam ekipi do zmag," je dejal Drozg, ki kasneje meri tudi na ligo NHL.

"S svojimi predstavami pri ekipi Wheeling Nailers sem zadovoljen. Mislim, da nam je šlo res dobro. Tudi jaz sem pokazal odlične predstave. Je pa res, da je lahko še zmeraj boljše. Priznam, da se je bilo dokaj težko navaditi na novo ligo. Nova je bila predvsem izkušnja kar se tiče dolgih voženj. Tekma za tekmo, vožnja za vožnjo z avtobusom tudi do osem ur. Na drugi strani je bilo tudi veliko minutaže. Psihično in fizično je kar velik napor, ampak zmeraj se trudim, da pokažem kar se da največ," je o izkušnji v razvojni ligi dejal Drozg, ki je doslej ligo AHL spremljal le toliko, kot mu je dopuščal čas.

"Igralce v AHL poznam že iz prejšnjih let in iz pripravljalnega tabora Pingvinov. Mislim, da mi je sedaj malce lažje, ko sem dobil vpoklic. Dobil sem novo samozavest in motivacijo za naprej. Odigral sem že dve tekmi, na prvo sem prišel kar s kovčki komaj uro pred tekmo. Za obe tekmi mislim, da sem dobro izkoristil priložnosti. Upam, da bom jih bom še dobil, da se lahko izkažem in da tukaj ostanem čim dlje časa," si želi mladi hokejist.

Drozg je na tekmah proti Texas Stars (3:5) in proti Hershey Bears (po podaljšu 2:3) po enkrat sprožil na gol tekmecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.