Šport
1822 ogledov

Mladi teniški igralec se je zgrudil med dvobojem

Nicola Kuhn
Mladi Španec jo je skupil v tretjem nizu.

Devetnajstletni Nicola Kuhn, ki nastopa pod špansko zastavo, je na močnem turnirju v Miamiju imel osem zaključnih žogic za zmago proti Alexandru Zverevu, a jih ni izkoristil. Sledil je tretji niz, v njem pa se je teniški igralec rojen v Innsbrucku nenadoma zgrudil in obležal v bolečinah. Doživel je hud krč v hrbtu.

Vsi na stadionu so obnemeli - gledalci, sodniki in tudi Zverev. Kuhn se je poskušal obrniti, a mu ni uspelo, do njega je med prvimi pritekel njegov trener, najstniku pa so nato nudili pomoč. Nekaj minut je sicer v solzah ležal na igrišču, kasneje pa so ga uspeli obrniti in tudi dvigniti. Ob pomoči trenerja je zapustil igrišče, publika pa ga je pospremila z aplavzom.

Kuhn, sicer 255. igralec sveta, je dvoboj moral predati pri rezultatu 6:4, 5:7 in 2:2. Včeraj je sicer praznoval 19. rojstni dan, to pa je bil šele njegov drugi nastop na enem izmed Masters turnirjev. Pred dvema letoma je v konkurenci mladincev zaigral v finalu Roland Garrosa.

Nicola Kuhn | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.