Šport
15 ogledov

Mladinci na SP, mladinke na EP

Jure Dolenec je blestel že v mlajših kategorijah. (Foto: Osebni arhiv) Žurnal24 main
Sloveniji se očitno ni treba bati za rokometni jutri, saj so se tako mladinci kot mladinke na kvalifikacijah v Celju in Ormožu uvrstili na naslednji veliki tekmovanji.
 

Mladinke uspešne v Ormožu

Slovenska ženska mladinska rokometna reprezentanca se je s tremi zanesljivimi zmagami na kvalifikacijskem turnirju v Ormožu uvrstila na letošnje EP na Madžarskem. V prvem krogu je premagala Turčijo z 38:27, v drugem Švico s 37:16, v nedeljskem zadnjem krogu pa še Slovaško s 33:25.

Slovenska mladinska moška rokometna reprezentanca se veseli velikega uspeha. Na zadnjem obračunu kvalifikacijskega turnirja v dvorani Zlatorog v Celju je premagala favorizirano Rusijo (37:26) in se tako uvrstila na letošnje svetovno prvenstvo v Egiptu. Napredovanje si je namreč zagotovila le prvouvrščena ekipa iz skupine 5. Nasledniki Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Davida Špilerja in ostalih asov so pred tem ugnali še Litvo in Slovaško. Selektor Slavko Ivezič je po odločilnem srečanju za Radio Slovenija dejal: "Moji varovanci so turnir odigrali nad svojo ravnjo, od sebe so res dali svoj maksimum. Uvrstitev na svetovno prvenstvo bo velika šola zanje, saj jih je veliko na izhodnem letniku mladinskega obdobja, zato se bodo poslovili od reprezentance. To je bila za njih mala matura. prepričan sem, da bodo najboljši našli mesto tudi v članski reprezentanci." In kdo so najboljši? Gotovo ne moremo mimo kapetana Jureta Dolenca, desnega zunanjega iz Škofje Loke, pred katerim je obetavna kariera. V koprski članski ekipi se je dobro uveljavil tudi srednji zunanji Dean Bomabač. Aljoša Čudič čaka na več priložnosti v Celju P. L. Simon Razgor je ena gonilnih sil novega prvoligaša iz Maribora, Črt Abrahamsberg pa je prav tako eden nosilcev igre pri Ribničanih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.