Šport
194 ogledov

MMA borec tri dni po dvoboju umrl

Joao Carvalho Reševalni pas/Twitter
Portugalski borec MMA Joao Carvalho je umrl za posledicami udarcev, ki jih je prejel na obračunu v Dublinu.

Joan Carvalho, 28-letni borec mešanih borilnih veščin, je tri dni po porazu proti Charlieju Wardu izgubil poslednjo bitko svojega življenja. Portugalec je na stadionu National na Irskem izgubil po tehničnem knokavtu, po dvoboju pa je začel tožiti zaradi slabega počutja, zato so ga prepeljali v bolnišnico.

Carvalho je nemudoma legel na operacijsko mizo in prestal poseg na možganih, s katerim pa zdravniški stroki ni uspelo rešiti njegovega življenja. Žalostno novico je na družabnem omrežju Facebook objavila borčeva ekipa. ''Ekipa Nobrega potrjuje smrt Joaa Carvalha, ki je umrl v bolnišnici Beamount ob 21.35. Z veliko grozo in žalostjo vam sporočamo, da je športnik umrl po tem, ko je bil 48 ur v kritičnem stanju,'' so zapisali.
Portugalec je bil že na prizorišču samega dvoboja deležen prve zdravniške pomoči, pristojne službe pa so potrdile, da med dvobojem ni kazal znakov hujših poškodb. ''Zdravniki so ga pregledali po vsaki rundi in vedno je podal popoln odgovor. Odzval se je na vsako vprašanje. Spraševali so ga, kje je, katera runda sledi in kateri dan v tednu je. Vse je odgovoril pravilno. Ko je sodnik prekinil dvoboj, so ga oskrbeli naši zdravniki. Močno je krvavel iz nosu. Rekel je, da ne čuti nobene bolečine, le utrujenost. Takrat je hodil, se pogovarjal in smejal,'' so sporočili organizatorji tekmovanja.

''Deset minut kasneje se je začel pritoževati nad glavoboli. Slabo mu je bilo in začel je bruhati. Pet minut kasneje se je stanje drastično poslabšalo, zato smo bolnišnico obvestili, da prihajamo,'' so dodali.

Oglasil se je tudi najprepoznavnejši MMA borec na svetu Conor McGregor, ki meni, da bi morali dvoboj prekiniti nekoliko prej. ''Fant je prejel nekaj močnih udarcev. Lahko bi prekinili prej. Mislim, da bi morali sodniki bolje slediti dogajanju,'' je povedal Irec in v isti sapi pohvalil organizacijo in delo zdravniške službe. ''Tako kot mora biti. Lepo videti,'' je pristavil.

Nota falecimento A Nobrega Team vem desta forma confirmar o falecimento do seu atleta Joao Carvalho, que ocorreu ontem...

Objavil/a Nóbrega team dne 12. april 2016
Komentarjev 1
  • blueone 22:10 12.april 2016.

    Počivaj v miru Joao Carvalho