Šport
23 ogledov

Mnogo napak Pegana in 8. mesto

Pegana ne bo na prihajajočem SP. Žurnal24 main
Aljaž Pegan je nastop na finalu svetovnega pokala v Parizu opravil pod svojimi zmožnostmi. Na koncu je po številnih napakah zasedel 8. mesto. Sašo Bertoncelj po padcu šesti.

Slovenskemu telovadcu Aljažu Peganu se nedeljski finale svetovnega pokala v Parizu na drogu ni izšel po načrtih. Potem ko je med nastopom pozabil vajo, je na orodju po lastnih besedah le še kolovratil, za konec pa seskok po trojni skrčeni salti končal kar v preval. Po številnih napakah je z oceno 14,5 točke zasedel osmo mesto.

Že pred Peganom je finalni nastop na konju z ročaji opravil Sašo Bertoncelj, ki ni ponovil uspeha s svoje uvodne tekme sezone v Cottbusu, kjer je zmagal. Potem ko si je finale pritelovadil s tretjo oceno kvalifikacij, je nedeljski nastop opravil s padcem in med osmerico finalistov končal brez odličja na šestem mestu. Najboljši v finalu konja je bil pred domačim občinstvom Cyril Tommasone (15,65 točke).

Tako se "generalka" pred bližnjim evropskim prvenstvom v Birminghamu (21. do 25. april) za slovenski tabor ni izšla po načrtih, a kot vsi poudarjajo: "Bolje, da je do napak prišlo zdaj, in ne na evropskem prvenstvu!"

Bertoncelj si padcu navkljub po nastopu ni preveč belil glave. "Danes enostavno ni bil moj dan. Tudi to se zgodi. Že od vsega začetka vaje mi ni in ni steklo, vlekel sem se po orodju, težave sem imel že pri sohnih, na koncu pa sem pri rusu padel z orodja, saj sem prvino začel povsem brez hitrosti. Do konca sem nato naredil kar dobro vajo, a zaradi padca ter posledično ocene 14 točk višje danes nisem mogel," je po nastopu povedal telovadec Narodnega doma, ki že res dolgo na tekmi ni naredil velike napake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.