Šport
58298 ogledov

Mnogo prezgodaj je odšel serijski prvak

Barberi X
Športni svet je pretresla novica o prezgodnji smrti nekdanjega vrhunskega atleta.

V 45. letu starosti je po dolgotrajni bolezni umrl eden najboljših italijanskih atletov zadnjih dveh desetletij Andrea Barberi, je sporočila Italijanska atletska zveza (FIDAL).

Natančen vzrok smrti nekdanjega vrhunskega atleta ni znan, italijanski mediji navajajo le, da je bila zanj usodna bolezen, s katero se je boril zadnja leta svojega življenja.

Barberi je bil specialist za tek na 400 metrov, devetkratni državni prvak (osemkrat zaporedoma) v tej disciplini in italijanski rekorder med letoma 2006 in 2016.

Največji uspeh na mednarodnih prizoriščih je dosegel s petim mestom na evropskem prvenstvu leta 2006 v švedskem Gothenburgu, prav tako peti pa je bil tudi leto kasneje na evropskem dvoranskem prvenstvu v angleškem Birminghamu.

Barberi | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2006 je v Rieti zrušil četrt stoletja star italijanski rekord na 400 metrov. Njegov rekord je obstal naslednjih deset let.

"Atletski svet je pretresla zelo žalostna novica. Pri komaj 44 letih je umrl Andrea Barberi, eden najboljših italijanskih tekačev na 400 metrov v naši zgodovini. V Tivoliju na obrobju Rima rojenega atleta je v atletiko vpeljal nekdanji hitrohodec Riccardo Pisani, ki ga je kot trener spremljal na njegovi atletski poti, katere se bomo spominjali po petih mestih na EP 2006 in dvoranskem EP 2007. Bil je na vrhuncu svoje kariere, ko je leta 2006 po 25 letih zrušil rekord Maura Zulianija s časom 45:19," so sporočili z zveze in izrekli najgloblje sožalje družini ter prijateljem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.