Šport
26 ogledov

Množični pretep po dveh sekundah tekme

vancouver canucks calgary flames pretep nhl Reuters
Tekmo severnoameriške hokejske lige NHL med Vancouver Canucks in Calgary Flames so po kazenskih strelih s 3:2 dobili prvi, veliko bolj kot končni izid pa so bili v ospredju pretepi med igralci obeh ekip.

Že po dveh sekundah tekme je na ledu v Vancouvru izbruhnil množični pretep, po katerem so sodniki šele po daljšem času uvedli red.

Osem igralcev so tedaj izključili in jim dali skupaj za 152 minut kazni, od tega so domači dobili 77 minut, gostje pa 65. Ekipi, tekmici v pacifiški skupini, sta ostali le s po štirimi obrambnimi igralci. Nov incident se je zgodil med odmorom po prvi tretjini, ko je trener domačih John Tortorell jezen svojemu kolegu Bobu Hartleyju na hodniku očital, da je sprožil pretep. Do konca dvoboja so se strasti le nekoliko umirile, saj so morali sodniki skupaj izreči za 204 minute kazni.

Skupno pa je to pol manj kazni od rekorda NHL, ki sta ga leta 2004 zabeležili Ottawa in Philadelphia, ko so igralci dobili 419 minut kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.