Šport
21 ogledov

Močnejši od Gruzijcev

Dusan Hauptman Žurnal24 main
Nekdanji odlični slovenski reprezentant Dušan Hauptman verjame, da bo Slovenija premagala Gruzijo. Po tekmi s Španijo je bil svet lep.

Kaj porečete na četrtkovo zmago nad Španijo?

Svet je lep. Taka zmaga dvigne tudi tiste, ki drugače niso športni navdušenci. Ob takšni predstavi ne moreš ostati ravnodušen. Tak uspeh je treba ustrezno proslaviti. Zmaga je bila lepa in suverena. Do nje so fantje prišli v napadu. Sam vedno govorim, da se košarka mora igrati na takšen način, ko pade koš za košem. Pravzaprav smo Špance razbili z napadom, bilo je užitek gledati takšno igro. Nisem mogel verjeti, da je to ista ekipa, ki je zaigrala proti Čehom. Bilo je kot noč in dan. EP pa še ni konec, zdaj bo treba ohladiti glave.

Verjetno s tem mislite igralce. Kaj pa navijači?

Igralci so imeli čas za evforijo le eno noč. Upam, da je že naslednje dopoldne bil na urniku trening. Drugače je evforija zaslužena, takšne ekipe se ne premaga velikokrat. Jaz sem proslavil s kozarčkom piva.

Bila bi senzacija, če se Slovenija in Španija ne bi uvrstili naprej. Kako pomembni sta ti dve točki, ki jih Slovenci nesejo v drugi krog?

Zelo. Dajeta neko določeno prednost. A še vedno je treba zmagovati v prvem delu, vsaka zmaga dviguje samozavest. Ta ne sme pasti.

Kako bi ocenili navijače na tem dvoboju?

Bili so fenomenalni. Ko je publika znorela, seveda v pozitivnem smislu, so Španci ob odličnem napadu Slovenije le še sklonili glavo in se predali. V glavah namreč. Tega na parketu sicer ni bilo videti, a navijači so odigrali pomembno vlogo. Težko je igrati proti razpoloženemu tekmecu, ki ima za sabo še takšno vzdušje. Bil sem navdušen. Prvič sem bil v polni dvorani Zlatorog. To je bil „urnebes.“

Gruzija?

Gre za trdoživo ekipo. Gruzijci so kot buldogi, rinejo in rinejo, nikoli ne popustijo. Prav zaradi tega so neugodni. Vztrajnost je njihova največja odlika. A prepričan sem, da jim proti Sloveniji ne bo uspelo. Smo močnejši.

Kako zaigrati proti njim?

Vmes je bil prosti dan. Treba se jih je lotiti z novo psihologijo. Proti dobrim tekmecem si dodatno motiviran, tako je bilo s Španci, Gruzija ne sodi v ta rang. Naša igra jim ne ustreza, Slovenci so preveliki atleti za njih. Z agresivno obrambo na meji prekrška in hitrimi zaključki, ne bi smelo biti vprašanja o zmagovalcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.