Šport
166 ogledov

"Moja glava in telo potrebujeta 'hard reset'."

Sašo Bertoncelj EPA
Slovenski telovadec se je odločil za premor.

Najboljši slovenski telovadec zadnjih let Sašo Bertoncelj se je odločil, da v prvem delu sezone ne bo več tekmoval in se bo posvetil okrevanju po poškodbi komolca ter zdravljenju želodčno-prebavnih težav, ki ga pestijo več tednov. Iz načrta je prečrtal tudi nastop na domačem svetovnem pokalu v Kopru, kar je velik udarec za prireditelje.

Evropski podprvak na konju z ročaji iz Glasgowa 2018 je poškodbo komolca staknil kmalu po koncu lanske sezone, ko pa je začel normalno trenirati, so se mu pojavili še bolezen ter želodčno-prebavne težave, zaradi katerih je izpustil svetovna pokala v Azerbajdžanu in Katarju dva tedna pred EP v Szczecinu.

Na Poljskem je sicer upal, da bo lahko normalno tekmoval, a temu ni bilo tako, zato je že po koncu kvalifikacij - končal jih je na skromnem 45. mestu - namignil, da potrebuje čas za premislek, kako naprej.

"Po nekaj prespanih nočeh sem se zaradi vseh zdravstvenih težav odločil, da moja glava in telo potrebujeta 'hard reset'. Prvi del sezone je tako za mene končan. Osredotočil se bom na priprave za drugi del sezone z vrhuncem na svetovnem prvenstvu v Nemčiji (kvalifikacijah za OI 2020, op. a). Odločitev nikoli ni lahka, še posebej zato, ker ne bom tekmoval na domačem svetovnem pokalu v Kopru. Brez skrbi, ta čas bom zelo dobro izkoristil, da se septembra vrnem na tekmovanja še močnejši," je na družbenem omrežju Instagram pojasnil Bertoncelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice