Šport
25 ogledov

Mojster ostaja mojster: Ševa veliki junak

Ševčenko Ukrajina Švedska Euro 2012 Reuters
Rajanje v Ukrajini po zgodovinski zmagi proti Švedom se verjetno še vedno ni končalo. Navijači v zvezde kujejo legendarnega Andreja Ševčenka, ki je potrdil znani rek, da mojster ostaja mojster.

Ko je Zlatan Ibrahimović na začetku drugega polčasa Švede popeljal v vodstvo, je olimpijski stadion v Kijevu obnemel. Sanje številnih navijačev, ki so segle celo do naslova evropskega prvaka, so se začele podirati hitreje kot hišice iz kart. A nato je prišel on. Prišel je Andrej Ševčenko in v pravljičnih sedmih minutah dvakrat zadel z glavo. Švedi so bili na kolenih, Ukrajinci pa v sedmih nebesih. Delo s tem seveda še ni končano, a varovanci Olega Blohina so z zmago proti severnjakom naredili velik korak proti četrtfinalu.

"Počutim se odlično. To je bila za nas zgodovinska tekma," je po koncu srečanja na največjem stadionu letošnjega Eura razlagal ukrajinski junak Ševčenko in dodal: "Počutim se, kot da imam 20 let, ne 35!" Ševčenko je Švedom zabil 47. in 48. reprezentančni zadetek, ki pa sta brez kančka dvoma najpomembnejša. "Zdaj čutim manj adrenalina v svojem telesu in več v glavi. Trudil sem se dati vse od sebe, uspelo mi je. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me podpirali. Pred prvenstvom sem imel nekaj težav s poškodbami, toda zdaj sem tukaj. Vsaka tekma na Euru je za nas enaka finalu. Pokazali smo naš značaj in zdaj smo v dobrem položaju za uvrstitev v četrtfinale. Verjamem, da lahko s to ekipo veliko dosežemo," dodaja 35-letnik, ki je za Ukrajino debitiral že kot 17-letni maldenič leta 1995.

Od sreče se je smejalo tudi Blohinu, ki je Ukrajince več kot odlično pripravil na srečanje proti Švedom. "Mislim, da so Švedi igrali na neodločen izid in so igrali le na protinapade prek Zlatana Ibrahimovića," je sprva dejal Blohin, ki je dan pred tekmo sanjal, da bo Ševčenko zabil dva zadetka za zmago: "Ni mi verjel, da sem sanjal, da bo zabil dva zadetka."

Pohvale na račun dvakratnega strelca je izrekel tudi švedski selektor Erik Hamren: "Prvi polčas ni bil najboljši. Obe ekipi sta bili zelo nervozni in naredili sta veliko tehničnih napak. V drugem polčasu smo bili veliko boljši in agresivnejši. Pritisnili smo jih, kar je tudi pripeljalo do akcije, iz katere smo dosegli zadetek. Toda tudi naši nasprotniki so igrali dobro. Ševčenko je v našem kazenskem prostoru naredil velik posel, saj je bil zelo močan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.