Šport
36 ogledov

Mok odvzel še eno olimpijsko zlato

Tatjana Lisenko EPA
Po več kot štirih letih je brez zlata ostala tudi olimpijska prvakinja v metu kladiva.

Mednarodni olimpijski komite je zaradi dopinga, ki so ga odkrili z novimi metodami pri dodatnem pregledu vzorcev, odvzel zlato olimpijsko medaljo ruski atletinji Tatjani Lisenko, ki ga je v metu kladiva osvojila leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu.

V vzorcu Rusinje so odkrili prepovedano sredstvo turinabol. Zaradi istega nedovoljenega pripomočka so pred dnevi kolajno odvzeli še eni Rusinji, brez olimpijskega brona iz Pekinga je ostala skakalka v višino Olga Čičerova.

Zlata medalja v metu kladiva iz Londona bo zdaj pripadla svetovni rekorderki, aktualni svetovni in evropski prvakinji ter tudi letošnji olimpijski zmagovalki Aniti Wlodarczyk iz Poljske, srebro Nemki Betty Heidler, bron pa Kitajki Zhang Wenxiu.

 

Komentarjev 1
  • izRODEk 23:34 11.oktober 2016.

    Hahahahahah....vmes pa razkritje hackerjev, da je bilo letos na neveljavnih Olimpijskih igrah dopingiranih veilko število Britanskih in ZDA športnikov pod pretvezo, da so nedovoljena sredstva jemali zaradi raznih bolezni... do danes sploh še niso bili obravnavani navkljub razkritju - naši ...prikaži več pa že ne! :DDDDDKdo še verjame v ta crknjeni gnili zahod?SMRT ZAHODU -. SVOBODA NARODU!