Šport
50 ogledov

MOK s posebno komisijo o Rusih

Bach Putin MOK Soči 2014 Fisht Fišt olimpijski stadion olimpijske igre OI otvori EPA
Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sporočil, da je sestavil tričlansko komisijo, ki bo dokončno odločila, kateri ruski športnik bo lahko nastopil na olimpijskih igrah v Riu de Janieru in kateri ne.

Komisija bo vsak primer obravnavala ločeno, končno odločitev pa bo sporočila še pred uradnim začetkom iger. Komisijo sestavljajo Ugur Erdener, predsedniki zdravniške komisije pri Moku, Claudia Bokel, predsednica komisije za športnike, in pa Španec Juan Antonio Samaranch, predsednik Zveze za moderni peteroboj, ki ima isti priimek in ime kot pokojni nekdanji prvi mož Moka.

Uvedba posebne komisije je odgovor na številne pritožbe ruskih športnikov po dopinški aferi, mnogi Rusi menijo, da se jim je z izključitvijo zgodila krivica, dva plavalca sta se tudi pritožila na Mednarodno športno razsodišče (CAS), ki je sicer že zavrnil možnost nastopa 67 ruskim atletom.

Ruski minister za šport Vitalij Mutko pričakuje, da bo v Riu vendarle nastopilo vsaj 266 ruskih tekmovalcev, prvotno je bilo za igre načrtovanih 387 športnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.