Šport
39 ogledov

Molitve uslišane: Čehi dvignili pokal

Češka prvak hokej 2010 slavje
1/22
Žurnal24 main
Več tisoč ljudi je na glavnem praškem trgu molilo in stiskalo pesti, da bi njihovi nogometaši v finalu SP v hokeju premagali Ruse. Molitve so bile uslišane. Čehi so dvignili pokal in slavje se je začelo.

V najboljši šesterki hokejskega svetovnega prvenstva v Nemčiji, ki se je v nedeljo v Kölnu končalo z zmago Češke proti Rusiji, ni nobenega češkega hokejista. Tudi pri nagradah vodstva tekmovanja so Čehi ostali praznih rok, za najkoristnejšega igralca (MVP) pa so izbrali nemškega vratarja Dennisa Endrasa. Ta je, čeprav je Nemčija ostala brez medalje po porazu v malem finalu s Švedsko, dobil še dve nagradi: za najboljšega vratarja po izboru vodstva tekmovanja (najboljši branilec je bil Finec Petteri Nummelin, napadalec pa Rus Pavel Dacjuk), v idealno postavo pa so ga izbrali tudi novinarji. V najboljši šesterki SP so poleg Endrasa še branilca Nummelin in Nemec Christian Ehrhoff ter napadalci Dacjuk, Jevgenij Malkin in Šved Magnus Pääjärvi-Svensson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.