Šport
16 ogledov

Moneymaker potrdil naslov

Chris Moneymaker je Sama Farho ugnal tudi po osmih letih. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kot da prvenstvo WSOP že ne bi bilo dovolj zanimivo samo po sebi, so se organizatorji odločili, da ponovno uprizorijo nekatere najbolj epske dvoboje preteklih prvenstev.

V posebnih revijalnih obračunih z nazivom Grudge Match so tako ponovno soočili igralce, katerih obračuni so v preteklosti najbolj zaznamovali prvenstvo.

Vsi, ki kolikor toliko spremljate dogajanje v svetu pokra, ste verjetno s precejšnjo mero zanimanja čakali na trenutek, ko bo nastopil čas za sploh prvi turnir WSOP Grudge Match. Gre za serijo 3 revijalnih heads-up obračunov, v katerih so se med seboj ponovno udarili nekdaj največji tekmeci, ki so pisali zgodovino tega prvenstva vseh prvenstev.

V teh obračunih so se tokrat ponovno soočili: Chris Moneymaker proti Samu Farhi, Phil Hellmuth proti Johnnyju Chanu, in Johnny Chan proti Eriku Seidelu.

Obračun #1: Chris Moneymaker proti Samu Farhi

Leta 2003 se je do tedaj neznani Američan Chris Moneymaker prek satelita za vsega 39 ameriških dolarjev prebil na Glavni turnir WSOP in ga na koncu tudi osvojil ter tako sprožil znameniti poker boom. Zadnji, ki je 27-letnemu računovodji takrat stal na poti do naslova, je bil Sammy Farha, ki pa nadebudnemu tekmecu ni bil kos, a je sedaj, 8 let kasneje dobil priložnost, da mu vrne za tisti znameniti poraz.

A žal je Farha tudi tokrat ni odnesel prav dosti bolje, saj je v obračunu na 2 zmagi izgubil prvi dvoboj in nato hitro izenačil, a izgubil odločilno igro, ko se je s K-10 zaletel v K-J Chrisa Moneymakerja. Podobno kot leta 2003 sreča ni bila na strani Farhe in tako je igralec, ki je odgovoren za razcvet pokra, potrdil svojo zmago in si s tem priigral novih 50.000 ameriških dolarjev, medtem ko se je moral Sammy še enkrat več zadovoljiti z naslovom vice-prvaka in 20.000 dolarji.

Obračun #2: Phil Hellmuth proti Johnnyju Chanu
Ponovitev finalnega obračuna Glavnega turnirja WSOP iz leta 1989, ko je takrat še mlečnozobi in še precej umirjen in skromen fantič po imenu Phil Hellmuth, živi legendi – Johnnyu Chanu preprečil tretje zaporedno slavje. Če se Farhi ni uspelo maščevati za poraz iz leta 2003, je Chanu ta podvig uspel, saj je slavil v skoraj 2 uri trajajočem obračunu.

Johnny je moral na svojo priložnost čakati neprimerno dlje od Farhe, saj je od njegovega poraza proti Hellmuthu minilo že neverjetnih 22 let, vendar je bilo tudi zato to zmagoslavje proti igralcu, ki mu je preprečil, da bi trikrat zapored osvojil Glavni turnir WSOP, še toliko slajše.

V njunem obračunu sta oba igralca večkrat izmenjala v vodstvu, preden je le nekaj minut pred koncem, Hellmuth z zmago prešel v občutno vodstvo (2:1 v žetonih). Vse je že kazalo na to, da bo Phil še enkrat več ugnal Chana, ko se je ta z nekaj zmagami vrnil v igro in le nekaj minut potem, ko se je znašel že v neizhodnem položaju, slavil, potem ko je Hellmuth s K-10 zgrešil svojo vlečko lestvice in tako ni mogel ugnati njegovega para osmic.

Obračun #3: Johnny Chan proti Eriku Seidelu
Kot zadnji bi moral biti na sporedu seveda še tretji del sage WSOP Grudge Match, vendar pa je bil obračun med Chanom in Erikom Seidelom prestavljen na kasnejši termin, saj Seidel te dni zelo uspešno nastopa na enem od WSOP turnirjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.