Šport
7 ogledov

Monfils prvič premagal Federerja

1/16
Žurnal24 main
V finalu masters v Parizu se bosta pomerila Robin Söderling in Gael Monfils. Prvi je bil v polfinalu boljši od Michaela Llodraja, drugi pa je sploh prvič v karieri premagal Rogerja Federerja.

V finalu 2,75 milijona evrov vrednega turnirja mastersa 1000 v Parizu se bosta pomerila Šved Robin Söderling in Francoz Gael Monfils. Šved je v polfinalu po dramatičnem razpletu premagal domačina Michaela Llodraja, Monfils pa je izločil prvega nosilca Švicarja Rogerja Federerja. Štirinajst tisoč gledalcev v dvorani Bercy je spremljalo dva dramatična dvoboja. Oba zmagovalca sta morala reševati zaključne žogice; Söderling je rešil dve, Monfils pa kar pet. Robin Söderling se bo v finalu potegoval za šesti naslov v karieri, drugega letos, Monfils, ki v karieri še nikoli ni premagal Šveda, pa bo naskakoval svojo četrto lovoriko oziroma drugo v tej sezoni.

Masters 1000, Pariz, polfinale:

Robin Söderling (Šve/4) : Michael Llodra (Fra) 6:7 (0), 7:5, 7:6 (6);
Gael Monfils (Fra) : Roger Federer (Švi/1) 7:6 (7), 6:7 (1), 7:6 (4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.