Šport
18 ogledov

Montanes presenetil Federerja

Roland Garros se bliža in Roger Federer si je privošil spodrsljaj. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Prvi igralec sveta Roger Federer na pesku ni v pravi formi. Po spodrsljaju v Rimu si je novega privoščil v Estorilu. V polfinalu ga je premagal Albert Montanes.
Američana Sam Querrey in John Isner, tretji oziroma drugi nosilec, sta finalista teniškega turnirja v Beogradu. V finalu teniškega turnirja v Münchnu pa se bosta pomerila prvi nosilec Hrvat Marin Čilić in drugopostavljeni igralec Rus Mihajil Južni.

V finalu teniškega turnirja v Estorilu se bosta pomerila četrti nosilec, Španec Albert Montanes, in Portugalec Frederico Gil. Španec je v polfinalu s 6:2 in 7:6 premagal prvega igralca sveta, Švicarja Rogerja Federerja, domačin pa je bil s 6:2, 5:7 in 6:3 boljši od petega nosilca, Španca Guillerma Garcia-Lopeza. Federer je sploh prvič igral na turnirju v Estorilu. Z nastopi na peščenih igriščih se pripravlja za pariški turnir, a zaenkrat mu ne gre najbolje. V Rimu je izgubil že svoj prvi dvoboj, tokrat je dva vendarle dobil. "Nisem zaskrbljen. Do OP Francije še daleč," je v prvi izjavi po porazu povedal Federer.

Estoril, ATP, polfinale

Albert Montanes (Špa/4) : Roger Federer (Švi/1) 6:2, 7:6 (5)
Frederico Gil (Por) :  Guillermo Garcia-Lopez (Špa/5) 6:2, 5:7, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.